Täby FC vann mot Nacka IBK

Tre poäng till Täby FC efter avgörande i slutperioden mot Nacka

Täby FC vann hemma mot Nacka i division 1 östra Svealand herr med 7-5 (2-2, 3-3, 2-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Täby FC avgjorde.

Segern var Täby FC:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Nacka startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 40 sekunder slog Isak Jellby Von Zeipel till på pass av Olsson William Skalin.

Täby FC kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.38 nätade Rikard Carlsson-Stiernspetz framspelad av Albin Engström.

Nacka tog ledningen på nytt efter 16.29, när Karl Sohlberg hittade rätt på pass av Adrian Sylvan.

Täby FC kvitterade till 2-2 efter 17.00, när Rikard Carlsson-Stiernspetz återigen fick träff framspelad av Albin Engström.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 5-5 efter två perioders spel.

I tredje perioden var Täby FC starkast och gick från 5-5 till 7-5 genom två snabba mål i mitten av perioden av Rikard Carlsson-Stiernspetz och William Almlöf och avgjorde matchen.

Täby FC:s Albin Engström hade fem assists.

I tabellen innebär det här att Täby FC nu ligger på sjätte plats. Nacka är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Täby FC Tullinge borta i Tullingehallen, lördag 28 oktober 13.30.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Förlust mot Nacka för Salem Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Värmdö vann på bortaplan mot Nacka