IBF Borlänge vann mot Hagfors IBS
Montage
Matchrapport

Tre poäng till IBF Borlänge efter avgörande i slutperioden mot Hagfors

ANNONS

IBF Borlänge vann hemma mot Hagfors i division 1 västra Svealand herr med 4-3 (2-3, 1-0, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan IBF Borlänge avgjorde.

– Vi gör en ganska slätstruken match. Ingen av våra bättre matcher spelmässigt men det är en styrka i sig att ta tre poäng även är man inte är bra så det tar vi med oss framöver. Försvarsmässigt är vi starka, deras tre mål är misstag av oss. Skönt med tre poäng och vi befäster därmed vår placering i toppen av den jämna tabellen, kommenterade IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson efter matchen.

Hagfors tränare Niclas Andersson:

– Jag håller med i Borlänges tränares analys efter matchen. Det här skulle ha slutat oavgjort. Vi gör taktiskt en jättebra match, låter dem föra spelet på ett svårspelat underlag och gör det riktigt svårt för dem i vår zon. Tyvärr är vi lite för trubbiga framåt idag och får inte utdelning på varken omställningar eller skott utifrån. Det är nästan lite komiskt att vi kammat noll på fyra bortamatcher, när vi nog varit värda poäng i samtliga. Nu är det åtminstone nya tag hemma redan till helgen.

Emil Ragnarsson stod för IBF Borlänges avgörande mål 14.44 in i tredje perioden.

I första perioden var det Hagfors som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Efter 10.11 i andra perioden nätade Markus Nalen på straff, och kvitterade för IBF Borlänge. 14.44 in i tredje perioden slog Emil Ragnarsson till återigen framspelad av Markus Nalen och avgjorde matchen för IBF Borlänge.

Förlusten var Hagfors fjärde uddamålsförlust.

IBF Borlänge leder serien efter matchen, medan Hagfors är på sjunde plats.

Söndag 29 oktober 15.00 spelar IBF Borlänge borta mot Sandvikens AIK. Hagfors möter Vaksala hemma i Uddeholm Arena lördag 28 oktober 14.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen

Den här artikeln handlar om: