Tyresö Trollbäcken vann mot Järfälla Bele

Tuff match slutade med seger för Tyresö Trollbäcken mot Järfälla Bele

Det svängde i matchen i Allsvenskan norra herr mellan Tyresö Trollbäcken och Järfälla Bele i Tyresöhallen. Bortalaget Järfälla Bele hade ledningen i början av tredje perioden, med 6-3, men Tyresö Trollbäcken vände matchen och vann till slut med 10-7.

– Samma visa igen. Noll energi och riktigt svaga två perioder. I tredje växlar vi upp och är klart bättre än JB. Grymt stark sista period, cred till spelarna att höja sig så, kommenterade Tyresö Trollbäckens tränare Andreas Briselius.

Segern var Tyresö Trollbäckens fjärde på de senaste fem matcherna.

Tyresö Trollbäcken började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.27 slog Oscar Karlsson till framspelad av Kevin Hässler.

Tyresö Trollbäcken ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 4.53 nätade Andreas Lindqvist på pass av Sebastian Ahlström.

Efter 8.55 i första perioden slog Philip Blyberg till, på pass av Malte Tammerström och reducerade åt Järfälla Bele.

Järfälla Bele kvitterade till 2-2 efter 9.37, när Rasmus Lindborg Fredriksson fick träff på pass av Linus Almkvist.

Järfälla Bele hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.15 genom Mattias Ottosson, och gick upp till 2-4 innan Tyresö Trollbäcken svarade.

3-6 blev det till slut för Järfälla Bele. Tyresö Trollbäcken tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.56 genom Patrik Schantz, och gick upp till 6-6 innan Järfälla Bele svarade.

Till slut blev det 10-7 till Tyresö Trollbäcken.

Tyresö Trollbäckens Patrik Kareliusson stod för ett mål och tre assists och Andreas Lindqvist gjorde ett mål och två målgivande passningar. Oscar Kristensen hade tre assists och Philip Blyberg gjorde tre mål för för Järfälla Bele.

Tyresö Trollbäcken har elva poäng och Järfälla Bele har fyra poäng efter fem omgångar.

Tyresö Trollbäcken tar sig an Älvsjö i nästa match borta söndag 29 oktober 17.30.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele