Björklinge BK vann mot Kais Mora
Montage
Matchrapport

Underläge i tredje perioden – då vände Björklinge och vann

ANNONS

Bortalaget Kais Mora hade greppet inför tredje perioden och ledde med 3-2 i division 1 västra Svealand herr. Men Björklinge vände på matchen och vann till slut med 5-3.

Kais Moras tränare Peter Wallin tyckte till om matchen:

– Vi är inte med i matchen i första perioden men får ändå med oss 2-2 in i pausen. I andra perioden samt första halva av tredje är vi bra stundtals men tar inte vara på våra målchanser. Antingen skjuter vi i täck, utanför eller inte alls. De får tryck på oss efter en utvisning och sedan går både 3-3 och 4-3 till på likvärdigt sätt när vi blir lite för passiva. 5-3 kommer i tom bur efter att vi försökt kvittera. Vill plussa för våra backar idag. Lite extra för Dennis Mårten Lång som är vår bästa spelare idag. Kul också att se Emil Inglander gå in och spela ett mycket bra spel i ovan backposition. Sen finns det några som behöver höja sig avsevärt sett utifrån dagens prestation om vi ska vinna några matcher. Behöver kanske fundera själv också om man gör rätt saker och har rätt formationer. Nu får vi ladda om och försöka vinna hemma mot LI20 på onsdag.

Kais Mora tog ledningen efter 9.53, genom Oliver Collin framspelad av Almiro Stüdeli.

Björklinge kvitterade till 1-1 efter 11.53, genom Daniel Wadberg på pass av Markus Magnusson.

Laget tog också ledningen efter 18.10, när Daniel Wadberg återigen hittade rätt på pass av Pontus Gustavsson.

Kais Mora kvitterade till 2-2 efter 19.27, när Benjamin Elden slog till framspelad av Axel Vallentgoed.

Kais Mora gjorde också 2-3 efter 13.03 i andra perioden när Martin Sjödin fick träff på pass av Johan Solarfs. Björklinge vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-3 till 5-3 i tredje perioden på bara 3. 39. 4-3-målet kom med bara 03.06 kvar att spela. Och med 13 kvar kom också 5-3.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Kais Mora är på nionde plats.

Torsdag 26 oktober 19.30 spelar Björklinge borta mot Vaksala. Kais Mora möter LI20 IBF hemma i Idre Fjäll Arena onsdag 25 oktober 19.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8

Den här artikeln handlar om: