Surahammars IBF förlorade mot IBF Västerås
Montage
Matchrapport

William Schlugi tvåmålsskytt när IBF Västerås vann mot Surahammar

ANNONS

Det blev IBF Västerås som vann matchen borta mot Surahammar i division 1 Mellersta herr på onsdagen. 5-6 (0-2, 2-3, 3-1) slutade matchen.

– Tar man inte vara på sina egna chanser och samtidigt gör motståndarna det, så vinner man inte matcherna, kommenterade Surahammars huvudtränare Richard Schlugi.

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson tyckte till om matchen:

– Påminner lite om Lidköpings-matchen där det är spel mot ett mål i långa stunder. Vi skapar bra med chanser och är helt klart värda mer än en tremålsledning inför tredje. Sura kämpar sig in i matchen men vi tar rättvist med oss tre poäng tillbaka hem. Många spelare gör en fin insats utifrån det vi tränat på senaste veckorna men en som verkligen sticker ut ikväll är Oscar Fröberg. Ikväll var han overklig både defensivt och offensivt.

Matchen var länge mållös. IBF Västerås ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 49 sekunder i slutet av perioden av Daniel Axén och Felix Enberg. Även i andra perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Surahammar hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 men IBF Västerås kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Surahammar har en vinst och fyra förluster och 30–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Västerås har tre vinster och två förluster och 34–25 i målskillnad. Det här var Surahammars tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Västerås andra uddamålsseger.

Efter fem matcher har Surahammar nu fyra poäng och IBF Västerås har tio poäng.

Lördag 21 oktober 15.00 spelar Surahammar borta mot Torshälla. IBF Västerås möter Linköping borta i Linköpings Sporthall söndag 22 oktober 13.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Målfest för Berg hemma mot Surahammar Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla

Den här artikeln handlar om: