Vaksala SK IBK vann mot Runsten

Vaksala för tuffa för Runsten – förlust med 3-7

Runsten blev besegrade av Vaksala på bortaplan i division 1 västra Svealand herr, där matchen på lördagen slutade 7-3 (3-1, 2-2, 2-0).

Runstens tränare Johan Haglund kommenterade matchen:

– Vi hade många nyckelspelare borta till dagens match men vi hade ändå kunnat vinna matchen. Vi hade lägen och jobbade hårt men tyvärr sätter vi inte chanserna samt att vi bjöd på några enkla bakåt. Då blir det svårt att vinna. Vi hade behövt vara 100% i noggrannhet men det är vi inte idag och då blir det förlust som idag.

Runsten började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.27 slog Jesper Persson till framspelad av Leo Brodin.

Vaksala kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.16 nätade William Tara-Eriksson på pass av Andreas Weldemicael.

Vaksala tog också ledningen efter 7.31, när Martin Hallén Almroth hittade rätt framspelad av Patrik Jansson.

Vaksala gjorde 3-1 efter 16.52, när Martin Hallén Almroth återigen slog till.

Vaksala ökade ledningen till 4-1 genom Andreas Weldemicael efter 3.21 i andra perioden.

, det sista med 3.6 kvar att spela av perioden kunde Victor Gomez och Edvin Gustafsson göra både 4-2 och 4-3 för Runsten.

Vaksala gjorde 5-3 genom Hugo Svensson efter 19.11. Vaksala fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-3. Målen i sista perioden gjordes av Andreas Weldemicael och Olle Hedfors.

Noterbart är att William Tara-Eriksson gjorde ett mål för Vaksala och spelade dessutom fram till två mål och Andreas Weldemicael stod för två mål och ett assist.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Runsten är på femte plats.

Söndag 22 oktober 16.00 spelar Runsten hemma mot Alunda.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala