Skellefteå Utv vann mot IBK Härnösand

Skellefteå Utv tog hem mötet med Härnösand i Eddahallen

Skellefteå Utv tog till slut hem segern mot Härnösand i matchen hemma i Eddahallen på lördagen. Matchen i division 1 Norra herr slutade 6-5 (3-1, 2-2, 1-2).

Härnösands tränare Mikael Eriksson om matchen:

– Ett decimerat IBK med endast 12 st utespelare står upp jättebra i en svår bortamatch mellan två väldigt jämna lag. Hemmalaget vinner en taight match med uddamålet.

I första perioden var det Skellefteå Utv som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Efter 2.53 i tredje perioden ökade Skellefteå Utv på till 6-3 genom Max Granlund.

Härnösand reducerade dock till 6-4 genom Stefan Wallman när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

. Härnösands Joel Svedberg stod för tre poäng, varav ett mål för Härnösand.

Skellefteå Utv har nu nio poäng efter fem spelade matcher, medan Härnösand har tre poäng efter fyra matcher.

Söndag 22 oktober 13.00 spelar Skellefteå Utv borta mot IBF Dalen. Härnösand möter Vattjom hemma i Öbacka Sportcenter lördag 28 oktober 13.00.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv