Kungälv vann mot IBF Backadalen

Storseger för Kungälv hemma mot Backadalen

Kungälv hade en riktig målfest när man besegrade Backadalen hemma i Mimershus i division 1 västra Götaland herr. Kungälv vann med hela 10-2 (4-0, 2-0, 4-2).

– Riktigt starkt av boysen att vara såpass fokuserade som de var idag efter urladdningen vi hade för så sent som 48 timmar sedan. Slitet i försvaret idag öppnade för spelvändningarna som avgjorde matchen. Vi är ödmjuka och stolta över resultatet då Backadalen stundtals spelade fin innebandy och kommer ta sina poäng, kommenterade Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson.

Kungälv spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Jakob Svensson, Richard Tillander, Oliver Kristiansson och Albin Boqvist. Kungälv var långt ifrån nöjt där. Kungälv var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 6-0.

Kungälv vann också tredje perioden 4-2 och matchen med hela 10-2.

Noterbart är att Erik Andreasson och Sebastian Dahlbom gjorde ett mål och två assist var för Kungälv.

Backadalen har startat svagt och är helt utan poäng efter tre spelade matcher. Kungälv har sex poäng.

Nästa motstånd för Kungälv är Mölndals IBF. Lagen möts fredag 13 oktober 19.15 i Aktiviteten.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Backadalen en lätt match för Floda som vann klart