Ekerö IK förlorade mot FBI Tullinge

Tullinge segrade mot Ekerö IK på bortaplan

Tullinge vann borta mot Ekerö IK i division 1 östra Svealand herr. Matchen på lördagen slutade 4-7 (0-3, 1-4, 3-0).

Tullinge spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Jacob Henningsson, Wilhelm Lau-Nygren och Dennis Forsgren. Tullinge hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.30 genom Dennis Forsgren, och gick upp till 0-6 innan Ekerö IK svarade.

Slutresultatet blev 1-7 i Tullinges favör. Ekerö IK förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-0 men Tullinge kunde hålla undan och vinna matchen med 7-4.

Noterbart är att Jacob Henningsson gjorde två mål för Tullinge och spelade fram till ett mål. Lukas Hallinder stod för tre poäng, varav två mål för Ekerö IK och Erik Bengtsson hade tre assists.

Lördag 30 september 14.00 spelar Tullinge hemma mot Nykvarn IF.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Kryss för Värmdö och Ekerö IK Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge