Hässelby vann mot FBI Tullinge
Montage
Matchrapport

Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge

ANNONS

Hässelby tog en tung seger på hemmaplan mot Tullinge i toppmötet mellan ettan och tvåan i division 1 östra Svealand herr på lördagen. Matchen slutade 14-4 (5-1, 4-0, 5-3).

Med två omgångar kvar är Hässelby på andra plats i tabellen, medan Tullinge fortfarande leder serien. Tre poäng skiljer lagen åt.

– Klasskillnad, tyckte Hässelbys lagledare Björn Andersson, efter matchen.

Tullinges sportchef Jacob Ericson kommenterade matchen:

– Vi början matchen svagt och kommer tyvärr aldrig in i det ordentligt. Vi saknar en rad nyckelspelare vilket självklart ställer till det en hel del. Samtidigt ska vi göra det bättre oavsett och det är inget vi använder som ursäkt. Det är bara att gratulera Hässelby som är klart bättre än oss idag och vinner fullt rättvist. Vi ser redan fram emot nästa helg och matchen mot Nyköping hemma!

Efter sex segrar i rad för Tullinge tog det stopp. Hässelby tog i stället sjätte segern i rad.

Hässelby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-1.

Även i andra perioden var det Hässelby som var starkast. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 9-1.

Hässelby vann också tredje perioden 5-3 och matchen med hela 14-4.

Erik Sandström gjorde tre mål för Hässelby och spelade dessutom fram till ett mål, Rasmus Ahlén-Bonér stod för två mål och två assists, Marcus Ackefelt gjorde två mål och ett målgivande pass och Olle Blomstedt gjorde tre mål. André Lindman gjorde ett mål och två assist för Tullinge.

Nästa motstånd för Hässelby är Täby FC. Lagen möts torsdag 7 mars 19.00 i K-Rauta Arena. Tullinge tar sig an Nyköping hemma lördag 2 mars 14.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge

Den här artikeln handlar om: