Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Östra
ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson tippar hur premiäromgången av Allsvenskan Östra slutar.

Efter en lång försäsong är äntligen seriepremiären i Damallsvenskan här. Det kommer bli den tuffaste allsvenska säsongen någonsin då man nästa säsong bantar ner Allsvenskan från fyra serier till två. Det innebär att ettan och tvåan i varje serie får kvala till SSL som vanligt. Sedan är det bara lag 3-4 som också är garanterade en plats i kommande Superallsvenskan. Femman i serien får kvala sig kvar medan lag 6-8 åker ur. I vanlig ordning spelar man dubbelmöte i sin egen serie samt att lagen i västra/södra och norra/östra möter varandra i enkelmöten. 

Följande matcher spelas i östra serien och Innebandymagazinets Christian Svensson tippar hur premiäromgången kommer att sluta. 

AIK IBF - IBF Falun Utveckling 

AIK gick mycket förvånande till SSL-kval ifjol som nykomlingar mycket tack vare fina värvningar av tidigare SSL-spelare. I år har man fått bygga vidare på stommen, hämtat in rutinerade Bruno Lundberg som tränare samt fått tillbaka långtidsskadade Rebecka Jansson. Faluns andralag ska utveckla talanger och de har de gjort men något har gått fel för man har tappat de flesta talangerna men inte till A-laget utan till andra SSL-lag. Falun är precis som AIK förra säsongen, nykomlingar, men man kommer inte chocka alla som AIK gjorde. I alla fall inte en positiv sådan. Nä, Falun kommer inte ha en chans i serien i år och man kommer definitivt inte ta en enda poäng i premiären heller. Allt utom en tvåsiffrig torsk är en vinst.     

Alunda IBF - Tyresö Trollbäcken IBK 

Alunda har tappat tre spelare och värvat in lika många men poängdrottningen är en av dem som man förlorat. Så Upplandsgänget är lite svagare i år men det är kollektivet som banat väg för framgångarna de senaste säsongerna så Alunda kommer vara ett stabilt lag för den övre halvan. Tyresö har värvat in oändligt många spelare från samarbetsföreningen Sköndals IK från Dam1an. Kan nog bli bra på längre sikt men det är inget som vi kommer se någon frukt av denna säsong. Tyresö kommer få kämpa hårt för att klara av kontraktet. Tror att detta kan bli en ganska så jämn match eftersom det kommer ta ett tag innan någon i Alunda kliver fram och fyller Elin Höglunds poängskor. Men en vinst med två tre bollar kommer det att bli för Alunda.  

 

Älvsjö AIK IBF - Storvreta IBK    

Svårt att placera Älvsjö då de haft en väldigt hög omsättning av spelare i truppen och lika svårt har jag att placera Storvreta. Det är ingen hemlighet att Storvreta satsar mot SSL men det är heller ingen hemlighet att lagets damsatsning inte levt upp till sin hype de senaste åren och jag trodde det skulle bli skillnad nu när de värvat tre spelare från SSL-degraderade Sirius. Tre spelare som står på toppen av sina karriärer och som borde ösa in poäng i långa banor i Allsvenskan. Men det är egentligen bara Amanda Ljunggren som levererat så här långt på försäsongen. Så denna kan sluta hur som helst och Älvsjö har definitivt stora poängchanser här. Men då krävs det att supervärvningen Stephanie Dalbjer storspelar och stänger ner Storvretas skyttar. Men jag tror att Storvreta har minst en het målskytt för mycket för att Älvsjö ska kunna vinna matchen. 

 

Täby FC - Nacka IBK  

Tillsammans med Falun kommer Täby bli seriens stora slagpåse och de är ett par snäpp sämre än övriga lag. Nacka hade ofantligt svårt att göra mål i SSL på sina lägen så ska de ta steget upp igen direkt så måste man börja utnyttja sina lägen man skapar i högre frekvens. Det kommer man få ett ypperligt tillfälle att öva på här. Täby har riktigt duktiga juniorer som kommer få bära tunga roller här och de kan säkerligen bita ifrån match till match men inte kontinuerligt under säsongen. Men oavsett hur högt de skäller här kommer de fortfarande vara en liten chihuahua i jämförelse med schäfrarna från Nacka. Enkel seger.   

 

Svenssons tippning:

Lördag 
12:00  AIK IBF - IBF Falun Utveckling 11-3    
16:00  Alunda IBF - Tyresö Trollbäcken IBK 5-3

Söndag 
15:00  Älvsjö AIK IBF - Storvreta IBK  4-5  
15:30  Täby FC - Nacka IBK  2-9
 


TV: Visbys tränare tippar Allsvenskan Norra

Joakim Bandholtz: "Dalen är egentligen favoriter, men..."


Du kanske även vill läsa:
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Norra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Norra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Västra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Västra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Södra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Södra
Den här artikeln handlar om: