Foto: Per Wiklund
Allsvenskan (Dam)
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Norra
ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson tippar hur premiäromgången av Allsvenskan Norra slutar.

Efter en lång försäsong är äntligen seriepremiären i Damallsvenskan här. Det kommer bli den tuffaste allsvenska säsongen någonsin då man nästa säsong bantar ner Allsvenskan från fyra serier till två. Det innebär att ettan och tvåan i varje serie får kvala till SSL som vanligt. Sedan är det bara lag 3-4 som också är garanterade en plats i kommande Superallsvenskan. Femman i serien får kvala sig kvar medan lag 6-8 åker ur. I vanlig ordning spelar man dubbelmöte i sin egen serie samt att lagen i västra/södra och norra/östra möter varandra i enkelmöten. 

Följande matcher spelas i södra serien och Innebandymagazinets Christian Svensson tippar hur premiäromgången kommer att sluta. 

IBK Luleå - IBF Dalen 

Att Dalen har två lag i samma serie säger väl det mesta om klassen på lagen uppe i norr? Dessutom är Dalens andralag IBF inte bland de sämre lagen utan de kommer nog vara med om att slåss om en kvalplats till nya Superallsvenskan. I mina ögon skulle det vara en stor katastrof om den nya upphottade allsvenskan skulle få en premiärsäsong med två Dalenlag. Jag hoppas verkligen att tillspetsningen av nästhögsta serien gör så att vi slipper alla andralag i Allsvenskan. Jag tycker till och med att man skulle förbjuda andralag i nya allsvenskan men det är en helt annan diskussion. Dessa båda möttes nyligen i Svenska Cupen och då vann Dalen med 8-0. Så stora siffror blir det inte igen men Dalen kommer absolut att ta tre poäng.  

Gamla Stan IBK - IBK Dalen 

Gamla Stan kom in som en friskt fläkt förra säsongen och chockade de flesta lagen och slutade på en fin fjärde plats. Men framgången har sitt pris och till kommande säsong har man tappat nästan hela laget och flyttat upp ett nytt lag från sin Dam1an-verksamhet. 13 spelare på minuskontot var den senaste siffran jag hörde i början på augusti. Här kommer Skellefteålaget vara chanslösa mot seriens största favorit och allt annat än en tvåsiffrig Dalen vinst är en skräll. Men trots alla spelartapp så kommer nog Gamla Stan få kriga med Dalens andralag om vilka som får kvala sig kvar i Allsvenskan. 

RIG Umeå IBF - Örnsköldsvik IBK 

Samma visa varje år. RIG kastar ut sina årskurstreor och ersätter dem med en ny årskull och jag tippar att de ska bli sämre än föregående år och varje gång knäpper de mig på näsan. Men i år är jag säker på att denna upplaga kommer vara bättre än föregående för tvåorna var en mycket starkare årgång än treorna som tog studenten. RIG missade att vinna allsvenskan för första gången någonsin uppe i norr ifjol och Dalen är fortfarande storfavoriter till en andra raka vinst. Men jag tror att det kommer vara jämnare än någonsin och jag tror att det kommer sluta med en målskillnads uppgörelse för att hitta en vinnare. Om RIG ska gå vinnande ur en sådan uppgörelse får man absolut inte förlora något poäng mot Örnsköldsvik som är en hård nöt att knäcka. Men Ö-vik är sämre än förra året samtidigt som RIG är bättre så det borde vara tre säkra poäng enligt konstens alla regler.  

Umeå City IBF - Sundsvalls IBF

Umeå City kanske är allsvenskans mest hemlighetsfulla lag utan någon som helst information utåt vad som händer med laget. Det var länge snack om att de inte skulle ställa upp med något lag på grund av ekonomiska svårigheter. Men då dök det helt plötsligt upp lite info från nya styrelsen på hemsidan som förkunnande att man kör på. Förra säsongen så bestod City av mestadels avdankade SSL-spelare 30+are. Kommer de spela kvar i Allsvenskan så kommer de absolut ge Sundsvall en match här men har man tappat dem och ersatt dem med juniorer så blir man en tredje slagpåse i serien. Sundsvall var lite av en besvikelse ifjol men har under sommaren värvat på bra och blir definitivt ett lag som kommer slåss om en SSL-kvalplats. Men man kan åka på en obehaglig näsbränna i premiären om Linn Lundström, Marie Häggström och Ida Gatugård&CO står på andra sidan. 

Svenssons tippning:

Lördag 
11:00  IBK Luleå - IBF Dalen  3-7  
13:00  Gamla Stan IBK - IBK Dalen 3-12

Söndag 
13:00  RIG Umeå IBF - Örnsköldsvik IBK 8-3  
16:00  Umeå City IBF - Sundsvalls IBF 4-8
 


TV: Stjärnans oväntade tips - Hagunda till slutspel

Chocken efter tippningen: "Är du skyldig någon i laget pengar?"


Du kanske även vill läsa:
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Västra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Västra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Södra
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Södra
Den här artikeln handlar om: