4 dagar kvar till premiären
Foto: Leif Andersson, sportypix.se
Tippar: Allsvenskan
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Södra
ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson tippar hur premiäromgången av Allsvenskan Södra slutar.

Efter en lång försäsong är äntligen seriepremiären i Damallsvenskan här. Det kommer bli den tuffaste allsvenska säsongen någonsin då man nästa säsong bantar ner Allsvenskan från fyra serier till två. Det innebär att ettan och tvåan i varje serie får kvala till SSL som vanligt. Sedan är det bara lag 3-4 som också är garanterade en plats i kommande Superallsvenskan. Femman i serien får kvala sig kvar medan lag 6-8 åker ur. I vanlig ordning spelar man dubbelmöte i sin egen serie samt att lagen i västra/södra och norra /östra möter varandra i enkelmöten. 

Följande matcher spelas i södra serien och Innebandymagazinets Christian Svensson tippar hur premiäromgången kommer att sluta. 

Partille-Växjö

Partille överraskade stort då man var nära att gå till SSL-kval förra säsongen som nykomlingar. Men laget har haft en stor spelaromsättning under silly season där man har tappat många poängspelare bland annat stora stjärnan Linnie Ahlberg. Har tack vare det haft problem med målskyttet under försäsongen och man har även inte spelat ihop laget fullt än. Växjö har också överraskat de senaste säsongerna men då negativt. Det har hörts från klubbledningen att man satsar mot SSL men laget har istället fått kvala sig kvar i Allsvenskan. Såg länge ut som man gick samma öde till mötes denna säsong men tidigare i veckan presenterade man ett nyförvärv som doftar säkrat kontrakt i Tereza Urbankova. Den tjeckiska landslagsspelaren som för övrigt nu heter Kosarek i efternamn har spelat flera säsonger i SSL och gjort det väldigt bra. 

Innan värvningen av Kosarek hade jag satt en given etta på denna match men nu tror jag att Växjö kommer vinna istället och Kosarek kommer göra en Gabbe Kohonen. Det vill säga ett hattrick i andra perioden som gör att Växjö vinner.  

Fristad-Olofström

Olofström har producerat flera bra SSL-spelare genom åren och själva har man växlat mellan spel i Allsvenskan och Dam1an. Olofström har nog värvat mest spelare av alla under silly men de flesta kommer från lokala lag lägre ner i seriesystemet. Men man kan aldrig räkna bort Olofström i en enda match eftersom de har systrarna Torikka som kan bjuda på vad som helst. Men jag kommer ändå att räkna bort Olofström från att ta poäng här för Fristad har sett heta ut på försäsongen och de har även värvat in många bra spelare med rutin från högre serier. Men trots alla meriterade nyförvärv kommer Alexandra Rysell Johansson att göra mest mål.  

Lindome-Jönköping

Lindome har haft en lugn silly season där man fått behålla stommen men man har tappat spetsen i två av lagets bästa spelare. Men Lindome borta är ingen match som något lag i serien åker till med inställningen att det blir lätta poäng att ta med sig hem på bussen. Även om ett trubbigare Lindome möter seriefavoriterna Jönköping så tror jag att det kommer bli en målsnål historia som kommer kräva allt och lite till av Jönköping. Men smålänningarna kommer att ta med sig tre poäng till slut för de är ett bättre lag på alla positioner. Sedan har ju Jönköping lite revansch på sig själva att utkräva då de inte började förra säsongen så bra. 

Lindås-Craftstaden Oskarshamn

Här hittar vi omgångens hetaste möte mellan två lag som vill vara med och slåss om en SSL-kvalplats. Lindås har som vanligt en stor omsättning i truppen där man tappat många kvalitativa spelare som dragit loket länge. Men man har värvat in intressanta ersättare och i dagsläget är det svårt att säga vart man har Lindås. Oskarshamn har också haft en hyfsat stor omsättning för att vara dem men inte i närheten av göteborgarnas. Det är alltid svårt att möta lag från små orter tidigt på säsongen för de har oftast majoriteten av sina spelare kvar från föregående säsong och de är redan ihopspelta. Jag är övertygad om att detta kommer bli en supertight match som kommer att gå till förlängning. Magkänslan säger att där kommer Craftstaden att dra det längsta strået då de just är mer samspelta för stunden. 

Svenssons tippning:

Lördag 
14.00: FBC Partille - Växjö IBK 3-6 

Söndag   
13.00: Fristads GoIF - Olofströms IBK 7-2   
14.00: Lindome IBK - Jönköpings IK 3-5   
14.30: Lindås IBK - Craftstadens IBK Oskarshamn 4-5 sd


TV: Stjärnans oväntade tips - Hagunda till slutspel

Chocken efter tippningen: "Är du skyldig någon i laget pengar?"


Den här artikeln handlar om: