Foto: Roland Osbeck och Leif Andersson
Tippar: Allsvenskan
Så slutar premiäromgången i Allsvenskan Västra
ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson tippar hur premiäromgången av Allsvenskan Västra slutar.

Efter en lång försäsong är äntligen seriepremiären i Damallsvenskan här. Det kommer bli den tuffaste allsvenska säsongen någonsin då man nästa säsong bantar ner Allsvenskan från fyra serier till två. Det innebär att ettan och tvåan i varje serie får kvala till SSL som vanligt. Sedan är det bara lag 3-4 som också är garanterade en plats i kommande Superallsvenskan. Femman i serien får kvala sig kvar medan lag 6-8 åker ur. I vanlig ordning spelar man dubbelmöte i sin egen serie samt att lagen i västra/södra och norra /östra möter varandra i enkelmöten. 

Följande matcher spelas i södra serien och Innebandymagazinets Christian Svensson tippar hur premiäromgången kommer att sluta. 

Huddinge IBS - GS 86 AIF  

Här hittar vi ett hyperintressant nykomlingsmöte direkt med skillnaden att Huddinge klarade att kvala sig upp för egen maskin medan värmlänningarna fick en gratisplats när IBK Göteborg drog sig ut serien. Alltid svårt att sia om en nykomlingsmöte i en premiärmatch men det går inte att blunda för att en av världens bästa spelare genom tiderna, Emelie Lindström spelar i Huddinge och hon kommer göra sina poäng även i denna match. Men värmlänningarna känns lite mer hoppspelta så här tidigt på säsongen och sedan man gick upp till Allsvenskan har man spetsat till laget med spelare som Luize Bilinska som garanterat kommer göra minst 40 poäng den här säsongen. Så jag tror att det kommer att bli jämnt men att GS 86 fysik kommer ta ut sin rätt och bärga segern till värmlänningarna.   

Bergs IK - FBC Katrineholm

Katrineholm har hypat upp sig ganska bra under silly season med värvningen av Sara Attermo men jag tycker att det gått rätt trögt för sörmlänningarna på försäsongen och de känns inte alls som det givna topplaget som de först gav sken av att bli. Dessutom är det något annat lag som hypat sig själva också genom bra värvningar är det ju Berg som tagit in världsmästarinnan Julia Sidklev Persson och rutinerade Caroline Hansen. Förnuftet och den allmänna uppfattningen är nog att Katrineholm ska vinna denna drabbning men jag är övertygad om att västra serien börjar med en skräll och att Berg tar en övertygande trepoängare med mersmak. 

Lillån IBK - Västerås IBS  

Lillån fick en gratisplats sent som kvalets femte bästa förlorare och har bara haft drygt två månader på sig att förbereda sig. Så detta bör bara bli en liten munsbit för Västerås som kvalade upp till SSL ifjol. Men det kommer det inte att bli överhuvudtaget för Lillån har sett sjukt bra ut på försäsongen och de har tagit fina skalper mot SSL lag. Det fina i kråksången för Lillån är att ingen kommer att tro på dem förutom dem själva (och jag). Men det är just under de förutsättningarna som Lillån varit bäst i under försäsongen. Att Berg kommer skrälla mot Katrineholm är oväntat men att Lillån dagen efter också kommer att skrälla finns knappt på en karta. Men ändå kommer de att göra det och efter matchen kommer alla ställa sig frågan varför Jessica Carlsson spelar i Lillån och inte i SSL.  

Telge SIBK - Skoghalls IBK

Woho, honom ska vi ha… Här känner jag mig som de spanska tjurfäktarna när de får se tjuren Ferdinand för första gången, när han sätter sig på humlan. Det går inte att hitta en bättre premiärmatch än detta då det är i mina ögon seriens två bästa lag som möter varandra. Vi har även en häftig match i matchen mellan de före detta SSL-stjärnorna Therese Gustafsson och Frida Swahn. Nån av de två kommer garanterat att vinna poängligan i hela Allsvenskan. Skoghall har dragit vinstlott i att vara det hetaste laget i Värmland och fått flera Karlstadspelare plus lite annat smått och gott under silly. Skoghall är nog den stora favoriten tack vare det i mångas ögon men inte i mina. Telge har en fin kultur som sitter i väggarna och med Gustafsson och Felicia Forsmark i laget kommer man säkra seriesegern och tre poäng i premiären. Matchen i matchen vinner även Gustafsson.     

Svenssons tippning:

Lördag 
15:00  Huddinge IBS - GS 86 AIF  3-6 
16:00  Bergs IK - FBC Katrineholm 7-3

Söndag   
13:00  Lillån IBK - Västerås IBS 5-2  
14:00  Telge SIBK - Skoghalls IBK 9-7


TV: Stjärnans oväntade tips - Hagunda till slutspel

Chocken efter tippningen: "Är du skyldig någon i laget pengar?"


Den här artikeln handlar om: