Foto: Per Wiklund och Riku Hämäläinen, IFF
SSL (Herr)

Niklas Nordén: "De som har tvivlat på uttagningen kan lägga ner nu"

ANNONS

Svenska förbundskaptenen hyllas stjärnskottet Gabriel Kohonen efter succédebuten i SSL.

Få spelare har varit så uppskrivna inför sin SSL-debut som Gabriel Kohonen. Storvretas nyförvärv togs ut till A-landslaget innan han ens spelat en match i Superligan, och när det väl var dags att visa vad han gick för i världens bästa liga så blev nog få besvikna på prestationen.

Gabriel Kohonen svarade för ett hattrick samt en framspelning i Storvretas 6-5-seger mot Thorengruppen. Efter matchen fick han motta fina vitsord från folk över hela innebandy-Sverige och en som var imponerad över debuten var Niklas Nordén, en av Sveriges två förbundskaptener för herrlandslaget.

– Jag är inte förvånad av det han visar i dag. Jag har följt honom under RIG-åren och har sett tendenserna under Finnkampen. Det är jätteroligt att han kan leverera även mot de bästa spelarna på den högsta nivån. Han har något extra. Jag hoppas han fortsätter på den inslagna stigen, säger Niklas Nordén till Expressen.

Nordén: “Han kommer inte ångra sitt val”

I och med att pappa Mika är finländare så hade Gabriel Kohonen chansen att välja spel i Finlands landslag. På U19-nivå så representerade han dock Sverige och nu blir det blågult som gäller framöver efter debuten i A-landslaget.

Innebandymagazinet pratade med Kohonen i början av 2022 om sitt beslut att välja spel i Sverige framöver:

– Det var absolut inget enkelt val (att välja Sverige). Men det blev så till slut, sa han då.

Niklas Nordén om Kohonens val av landslag:

– Det har inte varit någon övertalningsprocess alls. Vi ringde honom och frågade och han svarade inte nej till att spela med Sverige. Det har varit en tankesmedja hemma hos familjen Kohonen. Han har valt rätt, det har han gjort. Han kommer vinna fler VM-guld. Han jobbar för att bli den bästa spelaren och det vill man vara i innebandyns hemland. Han kommer inte ångra sitt val, säger Nordén till Expressen.

Han får sedan frågan om Kohonens tidiga landslagsuttagning berodde på att Sverige såg en risk i att han kunde hamnat i Finlands landslag, men den teorin slår Nordén ner.

– Nej, i kväll fick vi se varför han kvalificerat sig för att spela i landslaget med Sverige. De som har tvivlat på den uttagningen kan lägga ner nu, säger Niklas Nordén.

Gabriel Kohonens SSL-debut i siffror

 Period 1Period 2Period 3Totalt
Speltid7 m 40 s7 m 36 s9 m 12 s24 m 28 s
Speltid PP 38 s3 m 48 s4 m 26 s
Plus/minus+1+3-1+3
Mål 3 3
Assists1  1
Skott35210
Dragskott1315
Direktskott1214
Handledsskott1  1
Skott på mål 3 3
Skott i täck21 3
Skott utanför1 23
Passningar8132041
Felpassningar2136
Brytningar4 37

Matchrapporter: Storvreta utklassade Nykvarn Ungdom på bortaplan Storvreta tog hem mötet med Thorengruppen i IFU Arena Storvreta besegrade Gävle GIK i Svenska Cupen Omgång 2 herr Storvreta kopplade grepp om Gävle GIK – efter seger med 11-0 Storvreta vann finalen mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: