Allsvenskan (Dam)

EXTRA: Drar sig ur Allsvenskan

ANNONS

Beskedet med två månader till seriestart: "Det är jättetråkigt och jättetungt"

Fröjereds IF gick mot en tuff säsong i Allsvenskan Västra. Nyligen rankades de sist i serien i Innebandymagazinets ”power rank” efter att bland annat ha tappat nyckelspelarna Tilda Härnborg, Alva Härnborg och Filippa Löfborg. Nu är det officiellt att man drar sig ur Allsvenskan och startar om i division 1. Något som Västgöta-Bladet var först att rapportera om.

– Den organisation vi har haft runt damlaget har varit på en nivå som inte håller i längden. Till slut kommer man till en gräns där det inte fungerar längre. Där är det bara att erkänna att vi inte har lyckats. Jag pratar inte om styrelsenivå nu, utan bara runt damlaget där man stöttar tränaren och avlastar styrelsen, säger Fredrik Svahn, nyvald ordförande i föreningen och som tidigare ingått i sportgruppen, till Västgöta-Bladet.

När man börjar om i division 1 i höst så gör man det utan tränaren Peter Åhling, istället kommer laget ledas av Joakim Broberg.

Spelarna i laget fick beskedet förra veckan.

– Det är jättetråkigt och jättetungt. I grund och botten är det ju ett organisationsproblem. Det är aldrig roligt att behöva dra sig ur, och det är ett misslyckande. Jag har spelat sju säsonger i allsvenskan, även om jag inte är så gammal än, och jag känner mycket för de unga tjejerna, våra 05:or som hade sett fram mot allsvenskan. Det är en stor skillnad i kvalité mellan ettan och allsvenskan, säger spelaren Izabella Löfborg till Västgöta-Bladet.


TV: Dick Axelsson: "Jag skällde ut honom vid halv tre inatt"

Hockeyprofilen om innebandy: "Det är en tuff sport, helt klart" - från Swedish Floorball Open i Västervik.


Matchrapporter: Västerås IBS vann enkelt hemma mot Fröjered Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Uddamålsseger för Fröjered som besegrade Telge SIBK Katrineholm vann enkelt hemma mot Fröjered Fröjered vann efter avgörande i förlängningen mot Lockerud/Mariestad

Den här artikeln handlar om: