Lockerud/Mariestad förlorade mot Fröjered

Fröjered vann efter avgörande i förlängningen mot Lockerud/Mariestad

Fröjered tog en stark seger mot Lockerud/Mariestad borta i Allsvenskan västra/södra dam. I förlängningen kunde Fröjered avgöra till 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Elin Dahlström blev matchhjälte för Fröjered med sitt mål blott 21 sekunder in i förlängningen.

– Vi har svårt att få något flyt i spelet. Fröjered är lite skapare i det mesta och vi får slit hårt genom hela matchen. All heder till Fröjered, vi får i slutändan vara nöjda att vi får med oss en poäng, kommenterade Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson.

Fröjered kvitterade till 1-1 efter 6.43, genom Filippa Löfborg på pass av Nathalie Svensson.

Lockerud/Mariestad tog ledningen på nytt genom Ellen Lundin efter 5.43 i andra perioden.

Med 3.48 kvar att spela av perioden kunde Tova Pettersson gjorde 2-2 för Fröjered.

Fröjered gjorde 2-3 genom Smilla Löfborg efter 11.26 i tredje perioden.

Lockerud/Mariestad kvitterade till 3-3 genom Alva Svensson efter 13.03 av matchen.

Med 01.36 kvar i perioden gjorde Fröjered 3-4, på nytt genom Filippa Löfborg.

Lockerud/Mariestad gjorde 4-4 genom Wilma Lundin med 46 sekunder kvar i perioden av matchen.

I förlängningen tog det 21 sekunder innan Fröjered avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Elin Dahlström, på pass av Filippa Löfborg.

Lockerud/Mariestad har tre vinster, en oavgjord en förlust och 30–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Fröjered har två vinster och tre förluster och 21–21 i målskillnad. Det här var Lockerud/Mariestads andra uddamålsförlust den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är Lockerud/Mariestad på andra plats i tabellen, medan Fröjered är på sjätte plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har Lockerud/Mariestad Hagfors borta i Uddeholm Arena 14.00, medan Fröjered spelar borta mot Katrineholm 12.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger