Telge SIBK förlorade mot Fröjered

Uddamålsseger för Fröjered som besegrade Telge SIBK

Det blev uddamålsseger för bortalaget Fröjered i matchen mot Telge SIBK i Västergård Arena. Laget vann söndagens match i Allsvenskan västra/södra dam med 4-3 (0-1, 2-0, 2-2).

– Inte mycket att säga, vi har inget att spela för, samtidigt om Fröjered har allt att spela för. Tyvärr är vi inte proffsiga nog att hantera det på rätt sätt, inklusive mig själv, men vi har två roliga fajter kvar där vi kan avgöra vilka lag som går till SSL-kval och där tänker vi sätta en del käppar i hjulet, kommenterade Telge SIBK:s tränare Viktor Matsenius.

Telge SIBK tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Malin Hellsén framspelad av Felicia Forsmark.

Efter 10.18 i andra perioden nätade Tova Pettersson, framspelad av Nathalie Svensson och kvitterade för Fröjered.

Filippa Löfborg gjorde dessutom 1-2 efter 14.21 på pass av Elin Dahlström.

Fröjered startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 1-2 till 1-3. Men Telge SIBK svarade och gjorde 2-3.

Därefter var det dock Fröjered som avgjorde. Laget gjorde 2-4 med tio minuter kvar att spela genom Elin Dahlström på pass av Filippa Löfborg. Telge SIBK hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-4.

Telge SIBK har två vinster, en oavgjord och två förluster och 27–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Fröjered har tre vinster och två förluster och 19–22 i målskillnad. Det här var Telge SIBK:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Fröjereds andra uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Telge SIBK på femte plats i tabellen, medan Fröjered är på sjätte plats.

I nästa omgång har Telge SIBK Lockerud/Mariestad hemma i Västergård Arena, söndag 5 mars 14.00. Fröjered spelar hemma mot Hagfors lördag 4 mars 15.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS