Herrettan

Uppsala Teknologer har bytt namn: "Få en livskraftig förening"

ANNONS

Divison 1-klubben byter svart mot gult och blir Vaksala SK IBK.

Den som spanar in serieindelningen i herrarnas division 1 kan höja på ögonbrynen över ett lagnamn i Västra Svealand; Vaksala SK IBK. Samtidigt kan man konstatera att IBK Uppsala Teknologer inte längre syns till. Förklaringen ligger i att IBK Uppsala Teknologer har slagits ihop med just Vaksala SK och bytt namn till Vaksala SK IBK.

Vaksala SK är Uppsalas största barn- och ungdomsförening med ungefär 500 licensierade innebandyspelare fördelade på cirka 30 lag men har saknat representationslag på högre nivå. IBK Uppsala Teknologer har bedrivit en stark seniorverksamhet med fem seniorlag och cirka 100 licensierade spelare där representationslagen så sent som våren 2022 kvalade till Allsvenskan både på dam- och herrsidan.

”För Teknologernas del handlar det om att kunna få en livskraftig förening som kan stå sig på sikt och bli mindre individberoende och få en starkare organisation samt att i en stärkt konkurrenssituation skapa förutsättningar för att ta fram egna spelare inom föreningen till representationslagen samt övriga breddlag på seniornivå. 

För Vaksalas del handlar det om en struktur att växa in i för individen och kunna växa inom samma förening och kunna hålla kvar spelare som idag lämnar för att söka sportslig utmaning i annan förening”, skriver man i ett gemensamt dokument.

Visionen är att bli en av Sveriges ledande idrottsföreningar.


TV: Speedshooting - så hårt skjuter Kim Nilsson

Första försöket för världsstjärnan - då sköt Kim Nilsson så här hårt.


Matchrapporter: IBF Borlänge segrare borta mot Uppsala Teknologer Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Storseger för RA19 hemma mot Uppsala Teknologer Uppsala Teknologer gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Vallentuna Uppsala Teknologer avgjorde i sista perioden och vann mot Värmdö

Den här artikeln handlar om: