Uppsala Teknologer vann mot Vallentuna IBK

Uppsala Teknologer gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Vallentuna

Bortalaget Vallentuna var fortfarande med i matchen mot Uppsala Teknologer inför tredje perioden. Men där fick Uppsala Teknologer rejäl utdelning. Till slut blev det hela 8-2 (0-0, 3-1, 5-1) i matchen i division 1 östra Svealand herr.

– Efter en avvaktande första period med dåligt tempo från borda lagen steppar vi upp i andra perioden. Vi är effektiva och tar vara på våra målchanser samtidigt som vår målvakt hade en riktigt bra dag på jobbet, tyckte Uppsala Teknologers tränare Joel Carlstedt, efter matchen.

Den första perioden slutade 0–0.

Uppsala Teknologer gjorde 1-0 genom Edvin Gantelius efter 1.24 i andra perioden.

Efter 12.04 av perioden kunde Linus Lundroth kvittera till 1-1 för Vallentuna.

Uppsala Teknologer gjorde dock två snabba mål och gick från 1-1 till 3-1, målen av Edvin Gantelius och Gabriel Oredsson.

Även i tredje perioden var det Uppsala Teknologer som var starkast. Laget vann perioden med 5-1 och matchen med 8-2.

Andreas Weldemicael gjorde två mål för Uppsala Teknologer och ett målgivande pass.

Uppsala Teknologer har tre segrar och två förluster och 39–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vallentuna har en vinst och fyra förluster och 28–41 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Uppsala Teknologer på åttonde plats i tabellen, och Vallentuna är på tionde plats.

Uppsala Teknologer tar sig an RA19 i nästa match borta fredag 3 mars 19.15. Vallentuna möter Värmdö borta lördag 4 mars 14.30.

Matchrapporter: IBF Borlänge segrare borta mot Uppsala Teknologer Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål RA19 klart för kval efter seger mot Vallentuna Fiaskosäsong för Vallentuna – som åker ur serien Storseger för RA19 hemma mot Uppsala Teknologer