#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Falun värvar SSL-konkurrentens förstamålvakt

ANNONS

Har hittat sin ersättare för Emil Lilja – värvar från semifinallag.

Efter säsongen stod det klart att målvakt Emil Lilja valt att lämna Falun efter sju säsonger i klubben. Nu har Falun plockat in sin ersättare, och det rör sig om ingen mindre än Santtu Strandberg.

Strandberg kommer närmast från toppkonkurrenten Växjö, där var han förstamålvakt säsongen som gick. Han anslöt från finska EräViikingit året dessförinnan och stod då runt hälften av matcherna.

32-åringen har meriter från det finska A-landslaget, han var exempelvis reserv på hemmaplan under det senaste världsmästerskapet.

Santtu Strandberg Foto: Idrottsfoto

– En finsk landslagsmålvakt som ansluter till IBF Falun för att stärka upp en målvaktssida som redan ifjol var bra. Jag har följt Santtu på nära håll framförallt de två senaste säsongerna i Växjö men även sett honom i EräViikingit, säger Faluns sportchef Rickard Hedlund till klubbens hemsida.

– Det är en riktigt bra målvakt, det visade han inte minst när han var Växjös kanske viktigaste spelare när de var nära att slå ut Storvreta i semifinalen.

Han fortsätter:

– Med Johan Rehn och Santtu Strandberg får vi som jag ser det SSLs absolut starkaste målvaktsuppsättning, de kommer att kunna sporra varandra till att lyfta nivån och förhoppningsvis ta oss ett snäpp till och ta tillbaka guldet.

"Sett Falun som ett av de bästa lagen i världen"

Santtu Strandbergs egna ord om övergången:

– Jag har sett Falun som ett av de bästa lagen i världen. Jag ville fortsätta spela i SSL och när möjligheten dök upp så var IBF Falun den bästa möjligheten och plattformen för att utvecklas som spelare och lära av de bästa. Enligt min mening har Falun varit det tuffaste laget att möta under mina år i SSL. Som målvakt krävs det att man har en bra dag för att göra ens några räddningar mot Falun.

– Jag har fått värdefull erfarenhet under de senaste två åren och nu har jag en bättre förståelse för den svenska ligan och dess spelare. I den kommande säsongen planerar jag att träna hårdare, vara en bättre spelare och ge laget bästa möjliga chans att vinna i varje match så hoppas jag att det ska räcka hela vägen.

Strandberg lämnade Växjö efter att han och klubben inte kommit överens om en förlängning – du kan läsa mer om det här.

ANNONS

TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.

Matchrapporter: Storvreta vann finalen mot IBF Falun Storvreta vann avgörande matchen mot Växjö IBF Falun vann rysaren mot Pixbo Seger för Storvreta som kvitterade matchserien mot Växjö Seger för Pixbo som kvitterade matchserien mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: