#ib24silly
Foto: Tomas Brandt Wangel
#IB24SILLY

Förändringar i Mullsjö: En profil ansluter – en lämnar

ANNONS

Plockar in rivalens nyckelspelare – samtidigt försvinner lagkaptenen efter tio säsonger.

Igår tog Mullsjös säsong slut – det stod klart efter att man förlorat den fjärde kvartsfinalen mot Falun med 11-3, något som innebär att man blev svepta i serien.

Matchen blev också den sista för mångåriga lagkaptenen Daniel Gidske. Norrmanen har tillhört Mullsjö de tio senaste säsongerna men kommer nu att flytta hem – något som Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly kunde avslöja för en månad sedan.

Nyförvärvet: “Accepterar givetvis de åsikter som finns”

Under gårdagskvällen kunde man också presentera ett nyförvärv: Joel Wadsten ansluter från värsta rivalen Jönköping. Forwarden har gjort sex säsonger i SSL hos smålänningarna men kommer framöver bära Mullsjös mörkblåa dress.

– Att valet föll på Mullsjö beror på ett flertal anledningar. Den som vägde absolut tyngs är chanserna till slutspel, vilket är något som man grämt sig över länge och inte fått uppleva, säger Wadsten till Mullsjös hemsida och fortsätter:

– Sen har även Simon Karlsson varit en bidragande faktor. En spelare som jag kamperat tillsammans med tidigare, har bra kemi med och som jag hoppas få chansen att spela mer med kommande säsong.

Rivaliteten mellan hans tidigare lag Jönköping och nya klubbadressen Mullsjö har av tradition varit stark, men det finns fler spelare som tagit samma steg som honom. Utöver Simon Karlsson så har även nuvarande Mullsjö-spelarna Oskar Malmgren och Anton Hedin gjort samma övergång.

– Jag skulle inte säga att jag är orolig men jag är medveten om att denna övergången rör upp vissa känslor. Jag är ödmjuk och accepterar givetvis de åsikter som finns. Jag har inte haft för avsikt att trampa någon på tårna utan jag har sett till mig personligen och vad jag själv vill. Om det nu inte skulle respekteras så får det vara så, säger Wadsten.

Jesper Axell, sportchef i Mullsjö:

– Förutom att han kommer leverera poäng så är det som han precis själv säger också en erfaren spelare vi får in. Det passar perfekt i vår lagdynamik och han blir viktig även utanför planen.

ANNONS

TV: AIK-stjärnan utlovar många poäng nästa SSL-säsong

"Det är skamgränsen" - Liam Åström vet hur många poäng han ska göra nästa säsong.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: