Foto: Per Wiklund
#ibsilly
Mr. Silly gör comeback med stor #ibsilly-bomb
ANNONS

Mr. Silly har vaknat ur sitt ide och bjuder på två #ibsilly-rykten från SSL Herr.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjort stor succé med sin höga träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt.

Det är bara februari månad och silly season-ryktena har redan börjat att florera ute i cyberrymden. Inte nog med att rykten transporteras vidare från mun till mun, jag har sett att Storvreta redan börjat att göra klart med nya spelare till nästa säsong. Så det är väl hög tid att jag lämnar mitt trygga varma ide och klättrar ut ur min grotta och ger mig in i silly season-bubblan igen. Något tidigare än planerat. 

Men innan jag kastar mig över årets silly season måste jag bara slå mig för brösten efter föregående silly. Jag anser ju mig själv som tvärsäkerhetsansvarig under silly season och förra året låg jag runt 90% rätt på mina rykten. Inget rykte jag presenterade saknade grund och nästan alla som jag placerade i ett lag gick även dit och om de inte gjorde det så var de i alla fall en bra bit på väg.

På tal om just rykten så öppnar jag årets silly-skvaller med att två SSL-stjärnor kommer att lämna SSL för spel utomlands. Det första ryktet och den största bomben är inga nyheter eftersom det har snackats en del den sista tiden om detta. 

Poängligaledaren Albin Sjögren har ett 1+1 kontrakt där hans +1 år kan sägas upp denna säsong och enligt flera av mina källor kommer han utnyttja denna uppsägning. Vad mina källor uppger så är Sjögren mer eller mindre klar för Zug United nästa säsong och det är bara detaljer kvar som återstår.

Zug United slutade sjua i L-UPL (Schweiz högsta serie) denna säsong och ska strax dra igång slutspelet mot Rychenberg Winterthur. I laget finns Sjögrens tidigare lagkamrat Robin Nilsberth och svenskarna Anton Åkerlund, Leo Torell Hagström och Alexander Hallén.

Det andra ryktet är att norska landslagsmannen och Mullsjöstjärnan Daniel Gidske tackar för sig efter tio säsonger i Mullsjö. 30-åringen som spelat de sju senaste VM-turneringarna för Norge har bestämt sig för att flytta hem igen efter säsongen. Var han kommer att spela är inte klart i dagsläget men det blir ingen fortsättning i SSL i alla fall enligt mina källor. 

Det var allt för denna gången men nu är jag vaken igen och har både öron och ögon öppna så räkna med flera heta rykten framöver. 

 

 

Den här artikeln handlar om: