IBF Falun vann mot Lund Elit

Moa Jakobsson och Lina Svarfvar heta när IBF Falun slog Lund Elit

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för IBF Falun, som vann hemma mot Lund Elit med 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) i Superligan dam på lördagen. Lina Svarfvar blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 9.24 in i andra perioden.

– Vi tog oss an matchen med bra attityd. Väldigt förväntad matchbild och vi vinner matchen rättvist, kommenterade IBF Faluns tränare Eric Björk.

Lund Elits tränare Jörgen Hammer tyckte så här om matchen:

– Vi börjar lite trögt men efter 7-8 minuter så är det en tok jämn match men väldigt chansfattig. I sista perioden försöker vi gå lite rakare och jobba lite hårdare på andra bollarna och lyckas skapa lite mer men bollen studsade inte rätt.

Segern var IBF Faluns sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. IBF Falun inledde bäst och tog ledningen genom Moa Jakobsson efter 7.23, men Lund Elit kvitterade genom Emma Heander i slutet av perioden. Efter 9.24 i andra perioden nätade Lina Svarfvar, framspelad av Emma Hansson och gav IBF Falun ledningen. Tredje perioden blev mållös, och IBF Falun höll i sin 2-1-ledning och vann.

Det här betyder att IBF Falun slutar på fjärde plats, och Lund Elit på nionde plats. IBF Falun är klart för slutspel.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen