Malmö FBC vann mot Nacka Wallenstam

Malmö FBC klart för slutspel efter seger mot Nacka Wallenstam

Tack vare segern på hemmaplan mot Nacka Wallenstam, 3-2 (0-0, 0-2, 3-0), säkrade Malmö FBC slutspelsplatsen i Superligan dam i dag.

Hanna Simonsson stod för Malmö FBC:s avgörande mål med bara 20 sekunder kvar av matchen.

Den första perioden slutade 0–0. Andra perioden var länge mållös. Nacka Wallenstam ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 2.47 i slutet av perioden av Erica Klevbo och Elin Barbus. Det sista målet kom med 52 sekunder kvar av perioden. Malmö FBC gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2. Malmö FBC:s mål gjordes av Hanna Simonsson 2 och Ellen Rasmussen. Simonssons 3-2-mål kom med 20 sekunder kvar av matchen.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Malmö FBC med 20–36 och Nacka Wallenstam med 19–22 i målskillnad. Det här var Malmö FBC:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nacka Wallenstams sjunde uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Malmö FBC slutar på åttonde plats, och Nacka Wallenstam på 13:e plats. Malmö FBC är klart för slutspel. Och Nacka Wallenstam åker ur serien.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam