Artikelfoton: Per Wiklund
SM-slutspel

Faluns fräcka drag: Tog ut målvakten i 4 mot 4-spel

ANNONS

Plockade keepern i början av andra perioden - och gjorde mål.

Falun har skaffat sig ett bra grepp om kvartsfinalserien mot Mullsjö. 7-3-vinsten hemma följdes upp med 10-3 i Nyhemshallen idag. Precis som i första matchen hängde Mullsjö med bra i en period, men sedan skulle dalalaget rycka ifrån.

Ett psykologiskt viktigt mål gjordes tidigt i andra perioden när Alexander Galante Carlström gjorde 3-2. Strax innan hade det blivit en dubbelutvisning och i 4 mot 4-spel valde Falun att ta ut målvakten för att spela 5 mot 4. Det visade sig alltså bli ett lyckat drag. Se målet och övriga höjdpunkter i klippet ovan.

För Mullsjö innebär detta att uppförsbacken är lång med 0-2 i matcher. Kvartsfinalserien spelas i bäst av sju matcher.

– Vi kommer ut helt okej, tycker jag. Ungefär som i första matchen. Första perioden var ganska lik. I andra perioden tappar vi lite för mycket. De gör sitt mål i 5 mot 4 efter dubbelutvisningen när de tog ut målvakten och sedan gör de något till mål där vi släpper alldeles för mycket. De tar tillvara på sina chanser samtidigt som vi har lite svårt att skapa chanser just nu. Det får vi kolla över. I tredje perioden gör vi ett försök och försöker göra om lite men får inte riktigt utdelning, säger Mullsjös målvakt Jonathan Larsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Vi förlorar dueller som vi inte ska göra, det är där de får sina mål. Sedan tycker jag att vi gör det ganska bra stora delar försvarsmässigt.

Vad känner du om dina egna insatser hittills i kvartsfinalserien?

– Jag tycker att jag kan höja mig flera snäpp. Det är inte okej att vi släpper in sju mål borta och tio hemma, verkligen inte. Det är skönt att det är ny match på måndag, det är bara att komma igen. Den här serien är långt ifrån över, enligt mig. Många minuter till ska spelas.

Vad krävs för att vända detta?

– Det krävs att vi gör bra prestationer och det hjälper inte att vi bara gör det i 40 minuter, vi måste göra det i 60. Det vet jag att vi kan göra, men just nu vet jag inte vad det beror på att vi inte gör det. De gjorde några mål ganska fort på några minuter och det gäller att få stopp på den läckan. Vi får prata ihop oss imorgon om hur vi ska reda ut det. Falun är ett bra lag, det vet ju alla, men de är också människor. Och jag tycker att vi löser stora delar väldigt bra.

ANNONS

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: