Foto: Roland Osbeck och Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Nuvarande klubben vs moderklubben - en ska bort

ANNONS

Djurgårdsstjärnan Hannes Kjellberg har en otroligt jobbig sista omgång att se fram emot där han kommer förlora oavsett utgång.

Idag spelas sista omgången i Allsvenskan Norra och förutom kampen om vem som vinner serien mellan Nykvarn och Visby spelas det två väldigt viktiga matcher i botten av serien. Djurgården ligger precis över nedflyttningsstrecket två poäng bättre än Salem som ligger under strecket. 

I sista omgången så möter Djurgården tabellfyran Strängnäs och Salem möter jumbon Tullinge. Eftersom Salem har bättre målskillnad så måste Djurgården minst ta två poäng för att säkra kontraktet på egen hand.

– Ja precis, vi har ju allt i egna händer hur man än vrider på det. Vinner vi i antingen sudden eller på ordinarie tid så kommer vi att vara kvar i Allsvenskan. Däremot så är det givetvis inte så simpelt, Strängnäs är riktigt bra och det är svårt att spela mot dem. Vi kommer behöva vara riktigt bra, vår målvakt Christoffer Wiklund som varit ett monster sista matcherna måste vara på topp, säger Hannes Kjellberg till Innebandymagazinet.

PlaceringLagMålskillnadPoäng
1.Nykvarns IBF Ungdom8051
2.Visby IBK6051
3.Bele Barkarby IF IBF6046
4.Strängnäs IBK3541
    
5.RIG Umeå IBF1932
6.Älvsjö AIK IBF-230
7.IBF Falun Utveckling-926
8.IK Sirius IBK-1626
9.Djurgårdens IF IBS-4222
    
10.Salems IF-3620
11.Hudik/ Björkberg IBK-8015
12.FBI Tullinge-6913

Men att Djurgården har allt i egna händer i sista omgången är smått sensationellt med tanke på att de för sex omgångar sedan låg under nedflyttningsstrecket med fyra poäng upp till säker mark. Då hade man bara tio poäng, Sirius hade 14 och Salem 18 och hoppet om förnyat kontrakt såg hopplöst ut. Men när det såg som mörkast ut så klev 22-åringen fram och började levererar som aldrig förr. 4+0, 2+1, 2+1, 2+4, 5+1 och 2+0 producerades från hans klubba och Kjellberg mer än dubblerade sin totala poängskörd på de sex sista omgångarna från 17 poäng till 41.   

– Jag måste börja med att lyfta fram Elias Lunnestad som har en stor del i mina poäng på sistone. Många assister från honom! Men för mig personligen så har känslan varit att det har blivit en islossning. Men samtidigt så har jag i takt med att det blivit mera skarpt läge för laget också presterat bättre. Jag är en spelare som motiveras av att spela matcher där mycket står på spel och sista tiden så har det varit extremt mycket på spel för oss. 

Men även om Djurgården klarar kontraktet så kommer inte Kjellberg bli så extremt glad som han borde åt Djurgårdens mirakelupphämtning. För klarar Djurgården sig kvar betyder det att Salem åker ut och Kjellberg har väldigt speciella band till den föreningen. 

– Ja, det blev verkligen tuffast möjligast läge till slut. Jag stod inför säsongen och lämnade Salem för DIF och att det skulle vara vi eller Salem i sista omgången var det absolut sista jag önskade. Framförallt med min pappa Markus Kjellberg som sportchef i Salem så är det en ännu mera skev situation för att vara ärlig. Däremot så är jag 100% motiverad för att vi ska vara kvar i allsvenskan, men det vore konstigt med mitt förflutna om jag inte skulle tänka någonting att det är på Salems bekostnad. 

Salem är Kjellbergs moderklubb och han har spelat i föreningen sedan han var sex år förutom en säsong i AIK och två i Djurgården. Så det blir en väldigt speciell avslutning på denna säsong. Men trots att Strängnäs ligger fyra är det ändå mycket som talar för att Djurgården lyckas ta de två poängen som de behöver för att klara sig kvar enligt Kjellberg.   

– Vi har en mycket positiv trend som jag hoppas sträcker sig över dagens match och vi har den sista tiden visat att vi kan rå på alla lag i denna serie. Men jag måste också prata om de individuella prestationer på sistone där till exempel vår lagkapten Gustav Granlöf kliver fram förra matchen och visar vägen. Samt våra kugghjul som håller ihop laget Isak Ålenius och Lukas Granath som bara ångar på. 

Hur viktigt är det för Djurgården att spela kvar i Allsvenskan?

- EXTREMT VIKTIGT!

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem

Den här artikeln handlar om: