Klockarbergets BK förlorade mot Gamla Stan IBK
Montage
Matchrapport

Klockarbergets BK klart för nedflyttning – efter förlust mot Gamla Stan

ANNONS

Gamla Stan vann ödesmatchen borta mot Klockarbergets BK med 10-2 (5-1, 3-0, 2-1). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Klockarbergets BK, som inte spelar i Allsvenskan norra/östra dam nästa säsong. Laget lyckades bara ta två segrar den här säsongen.

– Såklart en obetydlig match poängmässigt och i tabellen, men en stor betydelse att få vinna sista matchen på hemmaplan. Skotten var lika efter 60 minuter, men tyvärr så stod vi ändå som förlorare med för stora siffror, kommenterade Klockarbergets BK:s lagledare Patrick Wilhelmsson.

Gamla Stans tränare Peder Lundström om matchen:

– Vi börjar matchen bra, men får inte utdelning på våra chanser förrän i slutet av första perioden. Vi leder med 5-1 efter den perioden och vi har rätt bra koll på händelserna, så matchen känns ganska avgjord redan då. Period 2 och 3 blir lite avslagna, men vi lyckas göra lite fler mål och kan åka hemåt med tre poäng.

Gamla Stan var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-5.

Gamla Stan startade andra perioden bäst och gick från 1-5 till 1-8 genom mål av Elin Hultman, Tilda Johansson och Lina Eriksson. Och det var bara början.

Gamla Stan vann också tredje perioden 1-2 och matchen med hela 10-2.

Gamla Stans Emilia Haldebo hade tre assists och Lina Eriksson stod för två mål och ett assist.

Klockarbergets BK har fem förluster och 8–38 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gamla Stan har två vinster, en oavgjord och två förluster och 31–23 i målskillnad.

Gamla Stan slutar på fjärde plats i serien.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan Gamla Stan utklassade IBK Luleå på bortaplan

Den här artikeln handlar om: