Gamla Stan IBK förlorade mot IBF Dalen
Montage
Matchrapport

Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan

ANNONS

IBF Dalen vann mötet med Gamla Stan borta med 4-2 (2-0, 1-1, 1-1) på lördagen i Allsvenskan norra/östra dam.

– Vi ger IBF Dalen en bra start med att vara en aning bekväma i egen zon vilket gör att de får en 2-0 ledning. I andra och tredje perioden skapar vi tillräckligt med vassa målchanser för att kunna vända och avgöra matchen, men som det har varit denna säsongen, så är vi inte tillräckligt skarpa i dessa lägen, kommenterade Gamla Stans tränare Peder Lundström efter matchen.

IBF Dalens tränare Tomas Andersson om matchen:

– Kanske inte någon av de bättre insatserna, lite för mycket slarv och stress för att vi ska känna oss helt nöjda, men var även en del nerv inblandat. Men som vanligt har vi en otrolig moral och tjejerna sliter för varandra. Efter två hedersamma förluster var det vår tur att ha marginalerna med oss.

I början av matchen var IBF Dalen starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Saga Ragnvaldsson och Hilda Skyttberg. IBF Dalen ökade ledningen till 0-3, återigen genom Saga Ragnvaldsson efter 3.11 i andra perioden.

Gamla Stan reducerade dock till 1-3 genom Emma Bäcklund med 1.44 kvar att spela av perioden. Gamla Stan gjorde 2-3 genom Emma Bäcklund med 2.16 kvar att spela av matchen.

IBF Dalen kunde dock avgöra till 2-4 med 45 sekunder kvar av matchen genom Tilde Blömer.

Gamla Stan har en vinst och fyra förluster och 21–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Dalen har två vinster, en oavgjord och två förluster och 17–17 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Gamla Stan på sjätte plats i tabellen, och IBF Dalen är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Gamla Stan är Umeå City. Lagen möts söndag 3 mars 13.00 i Thoren Arena. IBF Dalen tar sig an Örnsköldsvik IBF hemma fredag 1 mars 19.00.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: