AIK vann mot Alunda IBF
Montage
Matchrapport

AIK kvalklart efter seger mot Alunda

ANNONS

Efter en bra säsong i Allsvenskan norra/östra dam är AIK nu klart för kval till SSL. Det efter seger, 5-3 (1-1, 0-1, 4-1), på hemmaplan mot Alunda.

– Nu skulle det avgöras och det var två lag som var laddade för uppgiften som innebar en kvalplats till SSL. Det var Alunda som var på besök i vår arena i Solna och de första två perioderna var ganska tillknäppta där AIK ägde boll och Alunda fick till en del kontringar. Gästerna gick till periodvila med ett övertag på ett mål. I period tre blev det betydligt bättre fart och hemmalaget fick motståndarna att flytta på sig i sitt man-man spel. AIK kvitterade till 2-2 i början tredje och av bara farten så kom även 3-2. Där och då när AIK matchen tog Alunda en timeout och, direkt efter den så kvitterade man. Nu blev det åter ett ställningskrig, men 13 minuter in i sista akten kommer 4-3 till "Gnaget" och strax därefter 5-3, vilket stängde matchen, kommenterade AIK:s tränare Torbjörn Aanerud efter matchen.

Första perioden var jämn. Alunda inledde bäst och tog ledningen genom Ida Andersson-Weidenberg efter 12.40, men AIK kvitterade genom Caroline Ericsson i slutet av perioden.

Efter 18.22 i andra perioden nätade Elin Höglund, på pass av Fanny Blad och gav Alunda ledningen.

AIK tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.20 genom Josefin Westin, och gick upp till 3-2 innan Alunda svarade.

Till slut blev det 5-3 till AIK.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, AIK med 24–19 och Alunda med 16–15 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att AIK slutar på andra plats i tabellen, och Alunda på tredje plats.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda

Den här artikeln handlar om: