Pixbo Wallenstam IBK förlorade mot IBF Falun

IBF Falun säkrade seriesegern efter 9-6 mot Pixbo

Nu är det klart. IBF Falun är seriesegrare i Superligan herr. Det efter seger mot Pixbo borta i Wallenstam Arena med 9-6 (4-1, 2-2, 3-3). I och med resultatet är IBF Falun på tillräckligt avstånd till Storvreta i tabellen, och kan därför fira seriesegern. Pixbo ligger på femte plats i tabellen.

– En väldigt fin insats över hela banan i spel fem mot fem. Vi jobbar hårt och vänder spelet effektivt. Special teams får vi skruva lite på framöver, kommenterade IBF Faluns tränare Thomas Holmgren.

Pixbos tränare Patric Löfborg tyckte till om matchen:

– Vi kommer ut ganska svagt i första perioden där vi bjuder Falun på många kontringslägen och de kan gå i från i målprotokollet. Vi lyfter oss rejält i andra och tredje perioden där vi stundtals får ett bra tryck i vårt anfallsspel och närmar oss målmässigt hela vägen genom matchen. Vi tar med oss många bra saker från matchen.

Efter tre segrar i rad för Pixbo tog det stopp. IBF Falun tog i stället fjärde segern i rad.

IBF Falun hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.39 genom Victor Wettergren, och gick upp till 0-3 innan Pixbo svarade.

I periodpausen hade IBF Falun ledningen med 1-4.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 3-6.

IBF Falun startade tredje perioden vassast. Laget gick från 3-6 till 3-8. Men Pixbo svarade och gjorde 4-8.

Därefter var det dock IBF Falun som avgjorde. Laget gjorde 4-9 med sex minuter kvar att spela genom Rasmus Enström. Pixbo hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 6-9.

Noterbart är att Martin Östholm och Gustav Fritzell gjorde två mål och två assist var för Pixbo. Dessutom att IBF Faluns IBF Faluns Alexander Galante Carlström stod för tre poäng, varav två mål.

Pixbo möter Thorengruppen i nästa match borta lördag 11 mars 16.00. IBF Falun möter samma dag Hagunda hemma.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo