#ibsilly
Foto: Simon Melchert, FBC Kalmarsund
#ibsilly

Kalmarsund siktar på dubbelvärvning från Falun

ANNONS

Både herr- och damlaget vill värva från samma klubb: "En spelare som vi tycker skulle passa bra här"

Kalmarsund och Falun har på senare år blivit några av de största rivalerna i SSL rent sportsligt. Man möttes i SM-semifinalen 2021, finalen 2022 och ska om några veckor även mötas i cupfinalen.

Nu kommer Ölandsbladet med uppgifter att Kalmarsund jagar en spelare från just Falun: Victor Wettergren.

Forwarden har representerat Falun sedan 2019/20, innan dess spelade han för RIG Umeå. Nu går kontraktet ut och Kalmarsund bekräftar för Ölandsladet att Wettergren finns på önskelistan.

– Vi pratade med Viktor redan förra gången hans kontrakt gick ut. Det är en spelare som vi tycker skulle passa bra här, säger sportchefen Adam Kallenberg till Ölandsbladet.

Även damlaget vill värva från Falun

22-åringen, som gjort 10 poäng på 19 grundseriematcher den här säsongen, har likt många andra Kalmarsundsspelare en bakgrund i Salem. Moderklubben heter dock Telge och Wettergren har även spelat för Nykvarn. 

– Det är en bra skolad spelare som också är målfarlig. Vi saknar hot utifrån och det skulle jag säga att han har. Vi saknar bra skyttar, säger Kallenberg.

Enligt Ölandsbladet är även Lisa Svarfvar, Wettergrens flickvän, aktuell för för Kalmarsund. Även hon representerar Falun och sitter på ett utgående kontrakt. 


TV: Här går ALLT fel för 48-åringen i Veteran-SM

Arlanda Väsby Legends Jesper Öberg kunde ha gjort mål, istället hände det här.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: