#ibsilly
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Matchjälte igår – förlänger nu kontraktet med mästarna

ANNONS

Har skrivit på ett nytt tvåårsavtal med Falun: "Jag får chansen att fortsätta spela i världens bästa lag"

I samband med gårdagens cupsemifinal mot Storvreta så presenterade IBF Falun en kontraktsförlängning. Emil Nilsen, som kom till Falun från Jönköping inför förra säsongen, skriver på ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2025/2026. 

– Det känns bra! Det var inget svårt val när man summerar allting. Jag får chansen att fortsätta spela i världens bästa lag, tillsammans med världens bästa spelare och jag trivs med allt runtomkring, säger Nilsen till Faluns hemsida.

Nilsen har Fagerhult Habo som moderklubb men det var i Jönköping den stora utvecklingen kom som seniorspelare. Han debuterade i klubbens A-lag 2015/2016 när man låg i Allsvenskan, och när han lämnade smålänningarna efter förrförra säsongen så var han ett hett byte på #ibsilly-marknaden.

Emil Nilsen Foto: Per Wiklund

"Jag tror att han kan spela VM 2024"

Det blev till slut Falun som vann backens signatur, och nu står det alltså klart att den 22-faldiga landslagsbacken stannar i Dalarna i minst två säsonger till efter denna. 

– Det var en stor omställning första året när jag kom från JIK. Nu har jag kommit in i det mer och vill fortsätta ta steg. På sikt vill jag bli bofast i landslaget och bli en ännu viktigare kugge i IBF Falun. För laget är målsättningen självklart att fortsätta vara herre på täppan, jaga fler guld och fler titlar och vi vill börja redan ikväll och lägga grunden för en trippel, sa han inför Faluns cupsemi mot Storvreta som man vann.

Nilsen var instrumental i segern då han gjorde ett mål och tre framspelningar. Den sista aktionen han gjorde resulterade i mål då hans skott styrdes in av Omar Aldeeb i förlängningen. 

Rickard Hedlund, sportchef i IBF Falun: 

– En av Sveriges framtidsmän på backplats, jag tror att han kan spela VM 2024.

– Han har etablerat sig i Falun, tagit sitt SM-guld men är hungrig på mer. Samtidigt tror jag inte att vi har sett allt ännu, vi har framtiden framför oss. Emil kommer fortsätta leverera på en hög nivå i Falun, han kommer kunna addera lite mer poäng och ha en ännu tydligare roll. Han har verkligen visat ett fysiskt spel, vinner alltid sitt hörn och är resolut. En av de stora talangerna i svensk innebandy som gjort en fin resa hos oss och den resan har bara börjat.


Highlights Svenska Cupen: Falun-Storvreta 9-7 SD

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: