IBK Dalen förlorade mot IBF Falun

Falun fortsätter att vinna – har nu tio raka segrar

Det går fortsatt bra för Falun i Superligan SSL herr. På söndagen mötte laget Dalen i Umeå Energi Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit tio matcher i rad. Segerresultatet mot Dalen blev 6-3 (3-1, 0-1, 3-1).

– En skön och otroligt vacker krigarinsats. Vi är beredd att slita för varje millimeter och de segrarna är de skönaste. Vi har många debutanter som gör det riktigt bra och vågar spela med boll hela matchen, samt att våra rutinerade steppar upp. En välförtjänt seger, kommenterade Faluns tränare Thomas Holmgren.

Dalen började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.36 slog Ketil Kronberg till framspelad av Viktor Nystedt.

Falun kvitterade till 1-1 efter 9.43, genom Victor Wettergren på pass av Linus Holmgren.

Laget tog också ledningen efter 12.40, ännu en gång genom Victor Wettergren på pass av Omar Aldeeb.

Falun ökade ledningen till 1-3 efter 13.19, genom Ahmad Aldeeb framspelad av August Bergkvist.

Efter 18.47 i andra perioden slog Daniel Sonidsson till, framspelad av Oliver Forslind och reducerade åt Dalen. Falun tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 2-5 innan Dalen reducerade.

Därefter kontrollerade dock Falun spelet och matchen slutade 3-6.

Dalen har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Dalen är kvar på nionde plats, och att Falun fortfarande leder serien.

Nästa motstånd för Dalen är Jönköping. Lagen möts söndag 29 januari 16.00 i Jönköpings Idrottshus. Falun tar sig an Kalmarsund hemma lördag 28 januari 18.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun