Lund Elit vann mot Täby

Lund Elit vände underläge till seger

Lund Elit hade problem och låg under med 1-3 efter två perioder i matchen i Superligan SSL dam mot Täby i Lerbäckshallen. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 6-4 (1-3, 2-1, 3-0) för hemmalaget Lund Elit.

– Vi börjar inte så bra med lite obalans i vårt lag där vi inte kommer in på deras kroppar. Men efter halva matchen börjar några av spelarna bli riktigt arga och börjar slita stenhårt och får med hela laget och vi tar över och börjar pressa Täby till misstag som vi utnyttjar och går från 1-4 till 5-4-ledning på 13 minuter. När det återstår 14 minuter måste Täby pressa på och det kändes som att de var trötta och till slut slog vi in 6-4-bollen i tom kasse, kommenterade Lund Elits tränare Jörgen Hammer.

Täby hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.22 genom Ranja Varli innan Lund Elit kvitterade.

Innan perioden var över hade Täby tagit ledningen med 1-3. Efter 2.07 i andra perioden ökade Täby på till 1-4 genom Eli? Ka Chudá.

Lund Elit reducerade dock till både 2-4 och 3-4 genom Emelie Rosenqvist och Hilda Hammer, det sista med 03.33 kvar att spela. Lund Elit vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-4 till 6-4. Stellansdottirs 6-4-mål kom med 45 sekunder kvar av matchen.

Emelie Rosenqvist gjorde ett mål för Lund Elit och totalt tre poäng.

Lund Elit har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Täby har en vinst och fyra förluster.

Resultatet innebär att Lund Elit ligger kvar på tionde plats och Täby på åttonde plats i tabellen.

Lördag 21 januari 13.00 spelar Lund Elit borta mot Sirius. Täby möter Warberg hemma i K-Rauta Arena söndag 22 januari 15.30.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund