Gamla Stan IBK förlorade mot Hagunda

Efterlängtad seger för Hagunda – bröt förlustsviten mot Gamla Stan

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Hagunda i Allsvenskan norra/östra dam. Men borta mot Gamla Stan bröts den tuffa sviten. Det blev 0-3 (0-1, 0-0, 0-2) i matchen i Balderhallen.

– Hela laget jobbade för varandra och höll motståndarna på utsidan. Vår målvakt Felicia Pernodd spelade stabilt med bra hjälp från backarna. Dessutom gjorde Vera Törnkvist tre mål. Viktigt för tjejerna att få vinna igen. Nu väntar en ny helg med dubbla matcher, kommenterade Hagundas tränare Fredrik Axelsson.

Hagunda tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Vera Törnqvist på pass av Marina Eriksson.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var Hagunda starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av Idah Orebrand och Vera Törnqvist och avgjorde matchen. Det sista målet kom med tre sekunder kvar att spela.

Hagundas Vera Törnqvist stod för två mål och ett assist.

Gamla Stan har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Hagunda har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Gamla Stan ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Hagunda sist, på åttonde plats.

Gamla Stan tar sig an Älvsjö AIK i nästa match borta lördag 21 januari 14.45. Hagunda möter samma dag 13.00 Örnsköldsvik IBF hemma.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan Gamla Stan utklassade IBK Luleå på bortaplan