Mullsjö AIS förlorade mot Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo vann mot Mullsjö – trots underläge

Inför sista perioden var Mullsjö i ledningen med 5-3 i Nyhemshallen. Men Pixbo vände och vann. Till slut blev det 6-8 i matchen i Superligan SSL herr.

Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson:

– Ruskigt stark av gruppen att gå samman i tredje och vinna den perioden med 5-1 mot ett erkänt starkt hemma-Mullsjö. Och detta efter en tuff vecka i Umeå med två nätter på försenade tåg. Men vi lovade varandra i pausen att krama ur det sista vi hade, då vi ändå kände att vi bara gått på cirka 80 % hittills och jag trodde stenhårt på killarna. Vilken moral!

Mullsjö startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Anton Hedin och Joachim Trandum Terjesen innan Pixbo svarade och gjorde 2-1 genom Gustav Fritzell. Även i andra perioden var det Mullsjö som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Pixbo hade övertaget i tredje perioden. Laget gick upp till 5-4 innan Mullsjö reducerade.

Därefter handlade dock allt om Pixbo och matchen slutade 6-8.

Noterbart är att Martin Östholm gjorde ett mål för Pixbo och totalt tre poäng och Gustav Fritzell stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Mullsjös Joel Ingesson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Mullsjö har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Pixbo har tre vinster och två förluster.

Mullsjös nya tabellposition är åttonde plats, medan Pixbo är på sjätte plats.

I nästa omgång har Mullsjö Linköping borta i Linköpings Sporthall, lördag 14 januari 15.00. Pixbo spelar hemma mot Jönköping söndag 15 januari 14.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun