Sirius förlorade mot Malmö FBC

Malmö FBC utklassade Sirius på bortaplan

Malmö FBC dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Sirius i Superligan SSL dam med hela 8-1 (4-1, 2-0, 2-0).

Malmö FBC:s tränare Patric Johansson tyckte så här om matchen:

– En väldigt stabil insats där vi spelade disciplinerat och med stort tålamod. Extra skönt att vi hade sju olika målskyttar.

Malmö FBC tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.11 genom Iida Mettälä, och gick upp till 0-3 innan Sirius svarade.

I periodpausen hade Malmö FBC ledningen med 1-4. I andra perioden var Malmö FBC starkast och gick från 1-4 till 1-6 genom två snabba mål i mitten av perioden av Yamou Njai och Hanna Simonsson. Och det var bara början. Malmö FBC fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Ebba Flydalen och Sol Julia Johansen.

Sirius har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Malmö FBC har två vinster och tre förluster.

Malmö FBC:s nya tabellposition är sjätte plats, medan Sirius är på 14:e och sista plats.

I nästa omgång har Sirius Västerås Rönnby hemma i IFU Arena, torsdag 12 januari 18.30. Malmö FBC spelar hemma mot Lund Elit onsdag 11 januari 19.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund