CHAMPIONS CUP
Foton: IFF/Iines Koskinen
Champions Cup

Falun Champions Cup-mästare för femte gången

ANNONS

Målvaktsveteranen stor finalhjälte: "Den sista räddningen var yttersta världsklass"

Senast Falun kunde titulera sig världens bästa klubblag på herrsidan var 2017. Nu tog man sin femte Champions Cup-titel efter en riktig rysare i finalen mot finska mästarna Classic. Matchen blev målsnål, första perioden slutade 1-0 till Falun efter att tredjefemman hade stressat fram ett misstag, vann bollen högt och Victor Wettergren hittade nätet.

– Det var tufft, vi fick en bra start men vi måste vara mer försiktiga än vi var på slutet. Försvarsmässigt var det okej men offensivt behöver vi flytta bollen mer och spela bättre, sa Classic-forwarden Eemeli Salin i Expressens sändning i första pausvilan.

Tidigt i andra perioden kunde Falun utöka till Falun när Emil Ruud fick en fri yta på högerkanten och snyggt placerade in bollen. Classic skulle dock reducera till 2-1 innan perioden var över.

– En intensiv och bra match, tycker jag. Andra perioden var ganska bra för oss men vi behöver göra fler mål på våra chanser. Jag tycker att vi ska kontrollera matchen lite bättre men överlag tycker jag vi gjorde det ganska bra, vi skapade många målchanser men vi behöver bli mer effektiva, sa Emil Johansson efter period 2.

Foton: IFF/Iines Koskinen

I tredje perioden byttes målchanser åt båda håll och mot slutet tryckte Classic på extra för en kvittering. Det bästa läget kom med bara ett par sekunder kvar av matchen, men målvakten Johan Rehn svarade för en monsterräddning i sin sidledsförflyttning och finalen slutade 3-2.

– Den största matchhjälten för Falun den här kvällen för att bärga den här titeln blir Johan Rehn som var tät i semifinalen och lika tät idag. Den sista räddningen var yttersta världsklass, säger Expressens expertkommentator Mika Packalén.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: