IBK Dalen förlorade mot Pixbo Wallenstam IBK
Montage
Matchrapport

Pixbo vann trots uppryckning av Dalen

ANNONS

Matchen mellan Dalen och Pixbo i Superligan SSL herr slutade 8-10 (1-6, 3-1, 4-3). Bortalaget Pixbo gjorde en riktigt stark första period och ledde med 6-1 och lyckades hålla undan till seger, trots att Dalen lyfte sig.

Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson om matchen:

– Vi startar matchen otroligt starkt och går ifrån till en till en stor ledning i matchen. Där börjar Dalen sätta lite hög press och spelar lite på chans de lyckas då får ett litet momentum. Men som helhet spelar vi av matchen på ett bra sätt och tar med oss viktiga tre poäng hem till Göteborg En match med två ansikten där vi går på knock i första och sedan blir bekväma. Detta samtidigt som Dalen krigar in några mål och rycker alla tussar som finns och chansar. Självklart öppnar det upp för kontringar, men det kunde slutat illa och hade varit ruskigt onödigt i en så viktig match.

Pixbo var starkast i första perioden. Laget vann perioden med hela 1-6.

I andra perioden var det i stället Dalen som hade greppet. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-7.

I tredje perioden var det i stället Dalen som hade kommandot. Laget vann perioden med 4-3 men Pixbo kunde hålla undan och vinna matchen med 10-8.

Alexander Hedlund gjorde tre mål för Dalen och spelade dessutom fram till två mål och Viktor Nystedt hade tre assists. Pixbos Oskar Weissbach stod för fyra poäng, varav två mål och Felix Lanver gjorde tre mål för.

Dalen har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Pixbo har två vinster och tre förluster.

Dalen stannar därmed på elfte plats, och Pixbo på sjätte plats, i tabellen.

Dalen tar sig an Hagunda i nästa match hemma söndag 8 januari 16.00. Pixbo möter samma dag 17.00 Mullsjö borta.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: