IBF Falun vann mot Gävle GIK
Montage
Matchrapport

Målfest för Falun hemma mot Gävle GIK

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Falun mot Gävle GIK hemma i Superligan SSL herr. Matchen slutade 17-3 (8-0, 6-2, 3-1).

– Vi öppnar starkt och spelar med mycket fart och rörelse, det betalar sig väl. Nu vänder vi fokus mot den 7 januari och Mlada Boleslav, kommenterade Faluns tränare Thomas Holmgren.

Det här innebär att Falun nu har åtta segrar i följd.

Falun spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 8-0 genom två mål av Malte Lundmark, ett mål av Emil Johansson, ett mål av Casper Backby, ett mål av Rasmus Enström, ett mål av Alexander Galante Carlström, ett mål av Emil Lundmark och ett mål av Linus Holmgren. Det var bara början för Falun. Även i andra perioden var det Falun som var starkast. Laget vann perioden med 6-2 och ställningen efter två perioder var 14-2.

Falun tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 15-2 innan Gävle GIK reducerade.

Därefter handlade dock allt om Falun och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 17-3.

Noterbart är att Malte Lundmark gjorde två mål för Falun och spelade dessutom fram till fyra mål, Alexander Galante Carlström stod för fyra mål och ett assist, Linus Holmgren gjorde ett mål och totalt fyra poäng, Emil Johansson gjorde ett mål och totalt tre poäng, Casper Backby gjorde tre mål och Emil Ruud gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Falun har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Gävle GIK har en vinst och fyra förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Falun i serieledning och Gävle GIK sist, på 14:e plats.

Nästa motstånd för Falun är Helsingborg. Lagen möts lördag 14 januari 15.00 i Idrottens Hus A. Gävle GIK tar sig an Växjö hemma onsdag 4 januari 19.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: