Nacka IBK vann mot Björklinge BK

Efterlängtad seger för Nacka – bröt förlustsviten mot Björklinge

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för Nacka i division 1 östra Svealand herr. Men hemma mot Björklinge bröts den tuffa sviten. Det blev 11-6 (3-1, 2-0, 6-5) i matchen i Ormingehallen.

Björklinges tränare Nils Göthberg:

– Just nu känns det skit. Vi kommer inte upp i någon nivå och har inte mycket att ta med förutom att Nacka var bättre än oss idag. Vi får lära oss något ut av det här och ge Hässelby en rejäl omgång på lördag istället.

Nacka tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.57 genom Jack Noaksson innan Björklinge kvitterade.

Innan perioden var över hade Nacka tagit ledningen med 3-1. I andra perioden var Nacka starkast och gick från 3-1 till 5-1 genom ett mål av Hugo Högberg. Nacka vann också tredje perioden 6-5 och ställningen efter tre perioder var 11-6.

Noterbart är att Nackas Jack Noaksson stod för två mål och två assists, Markus Palokangas gjorde två mål och totalt tre poäng och Hugo Högberg gjorde tre mål. Dessutom att Björklinges Simon Gustafsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Nacka har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Björklinge har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Nacka ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Björklinge ligger på tionde plats.

Nästa motstånd för Nacka är Uppsala Teknologer. Lagen möts söndag 18 december 12.30 i Ormingehallen. Björklinge tar sig an Hässelby hemma lördag 17 december 13.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlust mot Nacka för Salem Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge