Gamla Stan IBK vann mot Klockarbergets BK
Montage
Matchrapport

Gamla Stan hade målfest hemma mot Klockarbergets BK

ANNONS

Det blev ännu en klar seger för Gamla Stan mot Klockarbergets BK hemma i Allsvenskan norra/östra dam. Matchen slutade 9-3 (1-1, 4-0, 4-2).

– Förutom fem minuter i början där vi inte riktigt är påslagna, så jobbar vi oss tillbaka och tar över matchen. I andra perioden flyttar vi bollen snabbt och har tålamod i spelet, vilket gör att vi får långa anfall och kan skapa många målchanser, vi gör även fyra mål under perioden. Den tredje perioden blir mest en transportsträcka där vi fortsätter skapa lägen och gör fyra mål till. Vi gör en stabil match och kan räkna hem tre viktiga poäng, kommenterade Gamla Stans tränare Peder Lundström efter matchen.

Klockarbergets BK:s lagledare Patrick Wilhelmsson tyckte till om matchen:

– Vi gör en bra första och tredje är period. Tyvärr är vi inte riktigt med i den andra perioden och de gör tre kontringsmål på oss men Gamla Stan är ett bra lag med mycket fart! Vi hade tyvärr bortfall på lite spelare inför matchen så vi kunde inte mönstra full trupp denna gång men så är det ibland Så det var ett rättvist resultat idag men vi kan bättre och kommer bjuda på bättre motstånd när vi möts nästa gång.

Första perioden var jämn. Klockarbergets BK inledde bäst och tog ledningen genom Maja Medelberg efter 5.56, men Gamla Stan kvitterade genom Lina Eriksson efter 15.23. Gamla Stan spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 5-1 genom två mål av Elin Hultman och två mål av Emmy Helander. Även i tredje perioden var det Gamla Stan som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 9-3.

Emmy Helander gjorde tre mål för Gamla Stan och totalt fyra poäng.

Gamla Stan har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Klockarbergets BK har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Gamla Stan ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Klockarbergets BK är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Gamla Stan är Dalen. Lagen möts fredag 16 december 19.30 i Umeå Energi Arena. Klockarbergets BK tar sig an RIG Umeå hemma lördag 17 december 14.00.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan Gamla Stan utklassade IBK Luleå på bortaplan

Den här artikeln handlar om: