Varla IBK vann mot Vänersborg

Varla fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar

Efter en tuff period har Varla nu fått igång spelet. På torsdagen mötte laget Vänersborg i Kungsbacka Sporthall A i division 1 västra Götaland herr och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget tre raka segrar. Segerresultatet mot Vänersborg blev 9-5 (2-0, 3-3, 4-2).

Vänersborgs tränare Frederick Söderblom:

– Vi ger bort ytterligare en match genom att ta otaliga felbeslut. Vi kämpar bra och försöker men ger oss själva inte chansen att vinna.

I början av matchen var Varla starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Albin Jansson och Fredrik Pedersen. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Varla tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 6-4 innan Vänersborg reducerade.

Därefter handlade dock allt om Varla och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 9-5.

Varlas Joakim Strand stod för två mål och två assists, Fredrik Pedersen gjorde två mål och totalt fyra poäng och Albin Jansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Varla har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Vänersborg har en vinst och fyra förluster.

För Varla gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Vänersborg är på nionde plats.

Lördag 10 december 14.00 spelar Varla borta mot Lindome. Vänersborg möter Mölndals IBF borta i Aktiviteten onsdag 7 december 20.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Äntligen seger för Varla mot Pixbo Äntligen seger för Zenith mot Varla Varla utan poäng efter förlust mot Träslövsläge