Varla IBK vann mot IBK Alingsås

Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match

Det har varit en jobbig säsong för Varla i division 1 västra Götaland herr. Efter matchen på lördagen hemma mot Alingsås i Kungsbacka Sporthall blev det klart laget åker ur serien. Detta trots seger i sista matchen, som slutade 8-5 (2-2, 1-1, 5-2).

Alingsås tog ledningen efter 8.53, genom Melker Engvall på pass av Birk Eldh.

Varla kvitterade till 1-1 efter 14.37, när Albin Jansson fick träff framspelad av Ludwig Hannedahl.

Alingsås tog ledningen på nytt efter 18.47, genom Alexander Tulokas framspelad av Alexander Jonsson.

Varla kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden när Isak Ehrinton hittade rätt på pass av Gustav Carlsson.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

Varla var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 8-5.

Varlas Viktor Olofsson stod för tre mål och ett assist.

Varla har två segrar och tre förluster och 19–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Alingsås har en vinst och fyra förluster och 28–34 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Varla på nionde plats i tabellen, medan Alingsås är på sjunde plats.

På lördag 9 mars 17.00 spelar Varla borta mot Kungälv, och Alingsås hemma mot Zenith.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Äntligen seger för Varla mot Pixbo