IK Zenith vann mot Varla IBK

Äntligen seger för Zenith mot Varla

Det blev fyra förluster i rad för Zenith i division 1 västra Götaland herr. Men hemma mot Varla kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Björlanda Idrottshall slutade 6-2 (1-0, 2-1, 3-1).

– En riktig laginsats med stora delar av truppen borta i sjukdom eller resor. Vi hittade tillbaka till vårt försvarsspel som varit svajigt minst sagt under en tid. Och en målvakt som gör stor skillnad för resultatet idag, kommenterade Zeniths assisterande tränare Daniel Skoog.

Zenith startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.04 slog Victor Selindh till på pass av Oskar Willsund. Efter 4.23 i andra perioden slog Albin Jansson till, framspelad av Lucas Johnson och kvitterade för Varla.

Zeniths Rasmus Björkner gjorde 2-1 efter 10.59 på pass av Victor Selindh.

Victor Selindh gjorde dessutom 3-1 efter 14.03.

Efter 8.58 av matchen kunde Isak Ehrinton göra 3-2 för Varla.

Zenith stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-2 till 6-2. Zenith tog därmed en klar seger.

Victor Selindh gjorde två mål för Zenith och spelade dessutom fram till två mål.

Med tre omgångar kvar är Zenith på tionde plats i tabellen, och Varla är på tolfte plats.

Zenith tar sig an Kungälv i nästa match borta söndag 25 februari 14.45. Varla möter Pixbo hemma lördag 24 februari 13.15.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust