Storvreta vann mot IBF Falun

Storvreta vann tidiga seriefinalen mot Falun med 7-6

Storvreta tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Falun i Superligan SSL herr på lördagen med 7-6 (2-2, 1-0, 3-4, 0-0, 1-0) efter straffar. En viktig seger i toppen av tabellen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Storvreta ligger kvar på andra plats i tabellen, och Falun är i fortsatt serieledning.

Faluns tränare Thomas Holmgren om matchen:

– Matcher i direkt anslutning till ett VM är speciella, den här var inget undantag. Vi har börjat rossla igång maskineriet och nu ökar vi. Starkt att plocka igen 3 mål sista 8 minuterna på bortaplan.

Det var två formstarka lag som möttes. Storvreta tog femte segern i rad. Falun hade före matchen tre segrar i rad.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Efter 4.53 i andra perioden slog Rasmus Andersson till, på pass av Otto Weidman och gav Storvreta ledningen. I tredje perioden var det Falun som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I straffläggningen var det Storvreta som avgjorde till 7-6. Den avgörande straffen stod Filip Eriksson för.

Faluns Malte Lundmark stod för fyra poäng, varav två mål. Storvretas Albin Sjögren gjorde två mål och totalt fyra poäng.

Söndag 27 november 17.00 spelar Storvreta borta mot Gävle GIK. Falun möter Linköping hemma i Guide Arena lördag 26 november 16.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun