Eslöv vann mot Halmstads IBK

7-5 mot Halmstad innebär första segern för Eslöv

Eslöv har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i division 1 södra Götaland herr, efter åtta spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Halmstad, en match som Eslöv vann med 7-5 (5-2, 1-1, 1-2).

Halmstads tränare Johan Stål om matchen:

– Vi gör som vanligt en usel förstaperiod och får lida för det hela matchen. Tyvärr orkar vi inte jaga ikapp även om det är nära.

Eslöv hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 48 sekunder genom Anders Lindberg, och gick upp till 2-0. Halmstad kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Eslöv dock ryckt åt sig ledningen med 5-2. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 6-3.

I tredje perioden var det i stället Halmstad som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 men Eslöv kunde hålla undan och vinna matchen med 7-5.

Noterbart är att Eslövs Andie Fleuron gjorde tre mål och Anders Lindberg gjorde två mål och totalt tre poäng.

Eslöv har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har en oavgjord och fyra förluster.

För Eslöv gör resultatet att laget nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Halmstad är sist, på tolfte plats.

Torsdag 24 november 19.00 spelar Eslöv borta mot Olofström. Halmstad möter Vinberg hemma i Halmstad Arena onsdag 23 november 19.00.

Matchrapporter: Munka-Ljungby vann – efter Tim Klintviks målkalas Eslöv tog revansch på Gränna Anton Holmberg det stora utropstecknet när Eslöv slog Vinberg Målfest för Olofström hemma mot Halmstad Halmstads seger spiken i kistan för Vinberg – som åker ur serien