Vinbergs IBS förlorade mot Halmstads IBK

Halmstads seger spiken i kistan för Vinberg – som åker ur serien

Vinberg åker ur division 1 södra Götaland herr. Det står klart efter en ny förlust, 2-7 (0-3, 1-1, 1-3), hemma mot Halmstad. Laget har bara tagit fyra segrar den här säsongen.

Halmstads tränare Johan Stål tyckte så här om matchen:

– Vi gör en stabil förstaperiod där vi grundlägger vinsten. De två sista perioderna är lite hafsiga från vår sida men det är aldrig någon fara på taket. Kul att vi kan rulla på mycket folk hela matchen!

Halmstad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Håkan Petersson, Adam Andersson och Emil Sjöstrand.

Efter 54 sekunder i andra perioden nätade Håkan Petersson på nytt, framspelad av Hannes Burén och gjorde 0-4.

Vinbergs Simon Winroth gjorde 1-4 efter 3.54 på pass av Robin Nyhemer.

11.38 in i tredje perioden nätade Halmstads Adam Andersson återigen framspelad av Hannes Burén och ökade ledningen.

12.35 in i perioden slog John Eirefelt till på pass av Patrik Haag och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Vinberg.

Efter 14.32 nätade Måns Burén framspelad av Jakob Josefsson och ökade ledningen för Halmstad.

Efter 17.16 nätade Isak Ehrinton på pass av Simon Jepsson och ökade ledningen för Halmstad. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

Vinberg har fem förluster och 19–44 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har två vinster och tre förluster och 28–29 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Halmstad nu hamnar på tionde plats efter matchen.

I nästa omgång har Vinberg Eslöv hemma i Vinbergs Idrottshall, söndag 5 mars 16.00. Halmstad spelar borta mot Olofström lördag 4 mars 14.00.

Matchrapporter: Munka-Ljungby vann – efter Tim Klintviks målkalas Finspång segrade efter förlängning mot Vinberg Anton Holmberg det stora utropstecknet när Eslöv slog Vinberg Målfest för Olofström hemma mot Halmstad Halmstads seger spiken i kistan för Vinberg – som åker ur serien