Gränna förlorade mot Eslöv

Eslöv tog revansch på Gränna

Det blev 9-8 (2-1, 3-1, 4-6) till Eslöv när laget mötte Gränna på lördagen i division 1 södra Götaland herr. Med det tog bortalaget Eslöv en skön revansch, då Gränna vann senaste mötet lagen emellan med hela 10-3.

– En fin avslutning på säsongen. Tyvärr räcker det inte så vi får spela division 2 efter en lärorik säsong i division 1, kommenterade Eslövs lagledare Michael Ekberg efter matchen.

Segermålet för Eslöv stod Sebastian Mattsson för 17.16 in i tredje perioden.

I första perioden var det Eslöv som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

Eslöv var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Gränna förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 6-4 men Eslöv kunde hålla undan och vinna matchen med 9-8.

Eslövs Anders Lindberg stod för tre mål och ett målgivande pass och Sebastian Mattsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Grännas Simon Vadsten gjorde ett mål och totalt tre poäng, Filip Simonsson stod för tre poäng, varav två mål och Samuel Magnusson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Gränna har fyra vinster en förlust och 39–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Eslöv har tre vinster och två förluster och 28–41 i målskillnad. Det här var Grännas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Eslövs andra uddamålsseger.

Serien är nu färdigspelad. Gränna slutar på sjunde plats, och Eslöv på tionde plats. Eslöv åker ur serien.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Gränna vann hemma mot Genarp Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Gränna